Och kanske ska jag äta nå gott. Kanske den här goda mintchokladkakan. Varför har jag inte gjort det här tidigare? Jag är så besviken på mig själv att jag inte har kommit på detta förrän nu. Jag älskar kladdkaka och jag älskar mint och choklad. Jag har rätt många recept på kombon mint och choklad, men inget som är så enkelt som det här och knappt nå som blev lika gott. Magiskt!
Kladdkaka med mintchokladtopp
180 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
0,9 dl kakao
2,5 tsk vaniljsocker
200 g Marabou mintkrokant
Smält smöret och låt det svalna.
Vipsa ägg och socker.
Sikta ner mjöl, kakao och vaniljsocker. Blanda till slät smet.
Rör ner smöret.
Häll i smord och bröad springform.
Grädda i 160 grader ca 35 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den.
Hacka chokladen under tiden kakan gräddas.
Sprid ut chokladhacket på den varma kakan.
Låt svalna.
Jag bröade formen med kokos eftersom jag inte hade något ströbröd. Välj det du tycker om eller vill variera med. Jag tycker att det blir jättegott med kokos, men ibland vill man inte ha den extrasmaken och då är det ju så klart bättre med ströbröd.
Här har jag precis tagit ut kakan ur ugnen och lagt på en massa hackad choklad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar