Vi grillade en massa grönsaker som vi la på en salladsbädd, på det la vi grillad skivad flapsteak och sedan toppade vi med riven parmesan och shrirachamayo. Tada, där har ni en kanonmiddag.
Biffsallad med grillade grönsaker
flapsteak, flankstek eller annat nötkött
champinjoner
sparris
zucchini
ärtskidor
halloumi
romanticatomater eller andra småtomater på kvist
salladsmix
basilikablad
srirachamayo
grovriven parmesan eller parmesan-flagor
Dela champinjoner, sparris, zucchini och ärtskidor i mindre bitar.
Häll på lite olja och salta o peppra.
Grilla alla grönsaker i omgångar, gärna i en grillkorg.
Håll värmen på de grillade grönsakerna genom att lägga dem i en form på sidan om grillvärmen.
Skiva halloumin, grilla den och dela sedan i mindre bitar.
Skölj tomaterna men låt dem sitta kvar på kvisten, häll på lite olja, salta o peppra.
Lägg tomatkvisten på indirekt värme och grilla den till tomaterna blir rostade/grillade.
Putsa köttet, salta o peppra. Lägg på grillen.
Skär det grillade köttet i skivor.
Lägg salladsmix på ett stort uppläggningsfat, lägg de grillade grönsakerna och halloumi över salladen.
Lägg tomaterna med kvist på ena sidan, tillsammans med några färska basilikablad.
Lägg det skivad köttet på andra sidan. Ringla Srirachamayo över köttet.
Strö parmesan över hela fatet.
Servera och njut!
Andra gången vi gjorde detta så ugnsrostade jag färskpotatis som jag sedan blandade ner med de grillade grönsakerna. Supergott även det och då blir det ytterligare lite matigare.
Har ni ingen grill går det lika bra att tillaga kött och grönsaker inomhus i ugn och/eller stekpanna.
Den här rätten går ju att variera hur mycket man vill genom att lägga till och ta bort grönsaker. Nästa gång så grillar vi nog lite paprika också och om Ida får bestämma så struntar vi i sparrisen.