Pestogran
2 rullar färsk smördeg
1 liten burk pesto
1 uppvispat ägg
flingsalt
Lägg ena arket smördeg på en plåt.
Bred på peston (nästan hela burken).
Lägg på det andra arket och tryck fast.
Skär ut formen av en julgran och skär sen snitt längs hela som grenar.
Tvinna grenarna.
Pensla granen med uppvispat ägg och strö över lite flingsalt.
Grädda i 225 C ca 10-12 min tills granen blivit fluffig och fått fin färg.
Servera genast och låt gästerna bryta grenarna att äta.
Jag använder alltid Icas röda pesto som är helt nötfri och underbart god. Degen som blev över förvarade jag i kylskåpet och gräddade dagen efter som stjärnor då vi hade nya gäster. Godast nygräddat!
Receptet hittade jag hos Matplatsen, en av mina favoritbloggar där jag hittar så mycket inspiration.
Receptet hittade jag hos Matplatsen, en av mina favoritbloggar där jag hittar så mycket inspiration.
Vi har det så himla lugnt och skönt idag. Känns nästan som att vi har glömt något. Men jag tror vi har kommit ihåg allt. Gröten kokar i min Crock pot och beräknas bli färdig lagom till middagen och det övriga till midda'n och även till uppesittarkvällen är på gång eller redan klart. Skinkan står i ugnen och jag längtar efter den goda mackan med ljummen nygjord skinka. Årets godaste macka!
Jag tror jag ska ta mig en kopp te och sätta mig i soffan och njuta av lugnet!