Då kom jag på kött i ugn, där man skär köttet i skivor och sedan tillagar i minst en timme i ugnen tillsammans med en god sås. Vi använde en bit älg-bog men där blev vissa bitar tyvärr lite sega och hade behövt lite mer tid i ugnen. Men vi hade även en bit nöt-fransyska som blev bra efter timmen i ugnen.
Kött i ugn som klarar sig själv i en timme
ca 1 kg kött, t ex fransyska
2 dl crème fraiche
2-3 dl grädde
1-2 tsk sambal oelek
2-3 msk soja
Skär köttet i cm-tjocka skivor och lägg/ställ det i en ugnsform.
Blanda ihop övriga ingredienserna och häll över köttet.
Ställ in i ugnen, 175° i minst 1 timme.
Jag serverade köttet med kokt potatis o broccoli, stekt vitkål o champinjoner och två olika sallader, en "vanlig" med lite smått o gott och en caprese (tomat, basilika och mozzarella).
Som vanligt dukar jag upp maten på bänken för att inte ta upp hela bordet med alla mat. |