Nu ska ni få tips på något supersmarrigt till helgen. Passar perfekt som fredagsmys imorgon. Du gör en god köttfärsröra som inte får bli för blöt sen varvar du den med ost och bröd till en stor varm macka eller varm smörgåstårta. Kalla det vad du vill. Jag kallar det varm smörgåstårta men alla rynkar på näsan när jag säger det så jag har börjat säga stor varm macka istället.
De som rynkar på näsan måste ju tänka på en vanlig smörgåstårta och att den ska värmas i ugnen på nå sätt. Och det låter ju inte så gott. Men det här är nå helt annat och så gott.
Köttfärs- och grönsaksfylld varm smörgåstårta
- stor varm macka
Köttfärs- och grönsaksröra
5 hg köttfärs
3 morötter
1 liten zucchini
salt, peppar
2 msk tomatpuré
1 dl chilisås
75 g philadelphiaost
1 dl crème fraiche
3 halvmånar jubileumskaka, hönökaka eller liknande
2 paket mozzarella
riven ost
Skär zucchinin i småbitar och riv morötterna.
Bryn så det mjuknar men inte får färg. Ta upp och lägg på ett fat.
Stek köttfärsen krydda med salt o peppar.
Tillsätt tomatpuré, chilisås, de stekta grönsakerna, philadelphiaost och crème fraiche.
Koka ihop någon minut.
Lägg en brödskiva på en bakpappersklädd plåt.
Bred ut en tredjedel av fyllningen på brödet.
Skiva en mozzarella och lägg på köttfärsröran.
Lägg på en till brödskiva, köttfärsröra och skivad mozzarella.
Lägg på en till brödskiva och köttfärsröra.
Avsluta med riven ost.
Gratinera i 200 grader i 15-20 minuter.
Servera med god sallad.
|
En brödskiva, köttfärsröra och mozzarella och sen fortsätter det på samma sätt. |
|
Avsluta med köttfärsröra och riven/skivad ost. |