lördag 18 maj 2019

Majskräm

Åh vilken underbar dag jag har haft med en perfekt blandning av jobb och vila. Nu ligger jag utslagen i soffan efter en riktigt god middag där jag åt alldeles för mycket. Först lite vila och se'n ska jag ta en kopp te och ett smakprov av mina nybakade bullar. Finns det nå godare?

Innan jag lägger mig och vilar i soffan ska jag ge er ett supergott tillbehör, som är mitt nya måste till pulled pork. Jag borde ha gett er det här receptet redan igår så hade ni kunnat smaka det till fredagstacon. Men bättre sent än aldrig....


Majskräm

4 små burkar majs
1 vitlöksklyfta
2 dl gräddfil
Salt o Peppar

Häll bort vätskan från majsen och lägg dem sedan på en ugnsplåt.
Rosta majsen i 180 grader i ca 10-15 minuter. Den ska bli lite lätt rostad men inte bli brun. 
Mixa majsen, vitlök och gräddfil med en stavmixer tills röran är ganska slät. 
Smaka av med salt o peppar.
Servera kall eller varm.


Jag har bara serverat den kall till pulled pork och tacos. Men jag kan tänka mig att det är ett gott tillbehör till en köttbit och då passar den kanske varm. Måste testa det.

fredag 17 maj 2019

Sovstund och go'middag

Vilken skön dag vi fick och det ska vara sol och hyfsat varmt hela helgen. Som vi behöver det!

I dag slutade jag tidigt pga huvudvärk. Istället för att sitta på jobbet o plågas och inte få något gjort så åkte jag hem och la mig o sov. Så himla skönt för när jag vaknade så var huvudvärken borta och jag kunde njuta av att det var fredag. Så nöjd med mitt åka-hem-tidigt-beslut som var så lyckat.

Det var endast jag, Ida och Isak hemma till middag, de åt pasta- och köttbullsallad medan jag gjorde en sallad med kräftstjärtar och caesardressing till mig. Så härligt att vi kan sitta ute o äta middag igen.  Nu hoppas vi att vi har flera soliga o goda utemiddagar framför oss.


Fredagkväll innebär soffhäng med Let's Dance på tvn, datorn i famnen och lite godsaker på bordet. Det är dock en skillnad, eftersom jag sov på eftermidda'n är jag inte lika trött som jag brukar vara på fredagkvällar. Skönt!

Nej, nu måste jag stänga ner den privata datorn och öppna jobb-datorn för nån timmes kvällsjobb innan det blir helg på riktigt.

Planer, planer, planer

Igår sken solen och jag fick akut längtan efter sommaren🌞

Efter jobbet satte jag o en kompis oss på en uteservering och njöt av min favorit-sommardrink - Aperol Spritz. Men det var inte lika varmt o skönt ute som man kunde tro eftersom det blåste så mycket. Så när vi hade druckit upp drinken, gick vi in i värmen och åt middag. Men sommaren är på gång...

Nånting som redan är här, det är fredagen och solen skiner även i dag och prognosen säger att det ska bli varmt i dag och i morgon. Så här ska njutas💖

Vi har en ganska fullproppad agenda för helgen och mycket vi vill hinna med. Är glad om vi hinner en bråkdel av alla våra planer. För jag tänker inte stressa hela helgen, utan som vanligt vill jag ha lata förmiddagar med långfrukost och några lugna timmar utan måsten. Det är energipåfyllning deluxe för mig!

Det vi inte hinner i helgen får vi fixa till veckan...eller nästa helg. Är dock orolig att helgen kommer kännas som bilden nedan 👇


Nu har jag snart varit vaken i tre timmar och det börjar bli dags att cykla i väg till jobbet. Yes, jag har kommit igång med cyklingen igen. Tack solen för det! Först ska jag bara se till att Ida tar sig upp och inte somnar om. Lättare sagt än gjort....

onsdag 15 maj 2019

Hallonpaj

Nu har det vänt! Det är den känslan man har på onsdag efter jobbet, eller hur? 😀 För nu har det vänt ner mot helg igen. Jag måste dock jobba hemifrån lite ikväll, men jag slipper vara på jobbet i alla fall. Att jobba hemma känns nästan inte som att jobba.

Jag berättade att jag skulle söka inspiration till att baka nå gott till söndagens basketavslutning. Det har jag gjort och jag hittade en massa godsaker så nu måste jag bestämma mig för en sort. Men jag tror faktiskt att jag redan gjort det valet.

Den här goda hallonpajen blir det inte i alla fall. Trots att det var supersmarrig är jag inte sugen på paj och vaniljsås/grädde/glass på söndag. Men jag tycker absolut att ni ska testa den.


Hallonpaj

150 gram smör
1,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
ca 500 g frysta hallon

Smält smöret och blanda med de övriga ingredienserna förutom hallonen.
Lägg de tinade hallonen i en pajform och fördela smeten någorlunda jämt över.
Grädda i 200 grader i ca 20-30 minuter.


Såna här enkla pajer som dessutom blir supergoda är favoriten. Tänk dig att äta den ute en solig dag med en klick grädde. Inte mycket som slår det.

Kommer ni ihåg den konstiga men otroligt goda tårtan jag gjorde till påsk? Till den tårtan använde jag halva pajen, andra halvan åt jag med grädde eller vaniljsås. Här hittar ni receptet på tårtan. Ni måste testa den....också.

Vill inte

Rise and Shine 💛

Tidig uppstigning och jag är glad att solen är tillbaka som gör det så mycket enklare, dessutom kan vi nu börja drömma om sommar igen. Men innan sommaren är här ska vi ha basketavslutningen på söndag och då vill jag också ha sol o värme så vi kan vara utomhus hela tiden.

I fjol kunde vi vara ute i början men sedan blev det lite väl kallt o grått, så vi gick in och fikade inne i värmen. Få se hur det blir i år.

Jag längtar inte bara till sol o värme, utan jag längtar också till vår semester. Så välbehövligt med vila och familjetid. Bara tre veckor kvar.....

Enkelt att säga att man inte kan, inte lika enkelt att säga att man inte vill 😀

Nu är det dags att väcka Ida, fixa matlådan och ta sig till jobbet för ännu en jobbdag och nu när solen är tillbaka borde jag komma igång med cyklingen igen. Men det tar jag tag i imorgon... I natt har jag sovit alldeles för få timmar och är sååå trött så jag orkar inte ta cykeln i dag utan är slö och unnar mig att åka bil. Because I'm worth it😍

Ha en bra onsdag 💛

tisdag 14 maj 2019

Den som vet den vet

Idag var det en intressant dag som gjorde mig mer säker i ett beslut jag redan tagit 💖


Ja, ja det är bara att släppa för nu njuter jag i soffan igen. Jag har så mycket tid på kvällarna numera då barnen har uppehåll i alla sina aktiviteter, så jag hinner ju både promenera och sedan dricka te och chilla i soffan nästan varje kväll. 
Så underbart!

På söndag ska vi ordna avslutningen för Idas basketlag här hemma hos oss så jag måste komma på nå gott o roligt att baka till dess. Vi börjar med grillade hamburgare och avslutar med go'fika 😍 Jag bakar så himla sällan numera så när jag väl ska baka får jag beslutsångest eller rättare sagt så kommer jag knappt något man kan baka 😂

Jag ska sätta mig o bläddra i lite tidningar för att hitta inspiration 💕

måndag 13 maj 2019

Ruccolapaj med fetaost

I dagens lunchlåda gömde sig en pajbit från den goda pajen jag gjorde förra veckan då jag hade en massa ruccola som behövde ätas upp. Perfekt att göra paj när man har saker som behöver ätas upp, för där kan man slänga ner lite allt möjligt.

Om ni inte vill ha lchf-pajdeg så går det självklart bra med något annat pajskal, om ni klickar här så hittar ni en massa olika recept på goda pajskal. Det blir nästan svårt att välja 😀


Ruccolapaj med fetaost

Lchf-pajdeg

3 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
40 gram smör
1 msk fiberhusk
0,75 tsk salt
1 ägg

Mixa mandelmjöl och sesamfrön i mixer/blender.
Lägg i resterande ingredienser och kör till en deg. 
Lägg degen att vila i kylskåp ca 30-60 minuter.
Tryck ut den i en smord pajform.
Förgrädda i 175 grader i 8-10 minuter

Ruccola-fyllning

150 gr ruccola
1 vitlöksklyfta
150 g fetaost
2 dl grädde
3 ägg 
salt, peppar
1 tsk torkad timjan

Stek sallad och vitlök lite snabbt.
Lägg i botten på pajskalet.
Strö fetaost över.
Blanda ihop ägg, grädde och kryddor. Häll över pajen.
Grädda i 200 grader i ca 30 minuter



Jag tror det hade blivit gott med lite tomat i pajen också. Men tyvärr hade jag ingen tomat hemma, varken soltorkad eller färsk. Det kändes lite annorlunda med timjan i pajen, men det blev verkligen supergott så jag är glad att jag testade det.