onsdag 24 april 2019

Marängtårta med hallonpaj

Fler helger är på ingång. Lovely! Vill ni ha recept på en supergod och enkel tårta att göra, kanske redan till Valborg, så fortsätt att läsa. Jag hittade receptet på Matplatsen och det var så knäppt 😀 så jag var tvungen att testa och jag blev definitivt inte besviken. Men hur knäppt är det inte att först baka en paj som man se'n sätter i en tårta 😂

Tårtan kan man beskriva som söt, syrlig, knaprig, len och väldigt god. Det bästa med köpta marängbottnar, förutom att de är enkla att använda är att de är helt äggfria så Isak tål dem. De är lite väl söta men med osockrade bär blir det bra.


Marängtårta med hallonpaj

1 förp färdiga marängbottnar
0,5 form hallonpaj (se recept längre ner eller använd överbliven)
ca 3 dl marsankräm
5 dl vispad grädde
2-3 dl hallon

Lägg en marängbotten på ett fat.
Bred på marsankrämen och klicka sedan ut rikligt med kall hallonpaj på denna. 
Toppa med lite vispad grädde och lägg på den andra marängbotten. 
Klä tårtan i vispad grädde och strö lite hallon ovanpå. 
Låt stå i kylen ca 1 timme innan servering.

Hallonpaj

150 gram smör
1,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
ca 500 g frysta hallon

Smält smöret och blanda med de övriga ingredienserna. 
Lägg de tinade hallonen i en pajform och fördela smeten någorlunda jämt över. 
Grädda i ugnen 200 grader i ca. 20-30 minuter.
Låt pajen bli riktigt kall, gärna över natten. 
Ungefär halva pajen går åt till tårtan så resten kan man äta som den är.


Om man bara ska använda pajen till tårtan kan man nöja sig med 1 dl socker. Men man vill kanske äta upp den andra halvan som den är och då kanske det blir för lite med 1 dl. Ni får avgöra själv hur sött ni vill ha det. Men värt att tänka på eftersom köpta marängbottnar är så söta.

En marängbotten och ett lager marsankräm....
...och sedan ett lager hallonpaj....
...sedan ett lager vispad grädde och ytterligare en marängbotten innan den täcks med grädde och bär.
Blir extra god om den avnjuts ute i solen.
Så gott med alla spännande och goda lager.
Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar