Dags för lördagsgodis!
Vi brukar göra många sorters julgodis varje år, det är ju så mycket godare med hemgjort än köpt och det är ofta så himla enkelt också.Wienernougat är en gammal klassiker som vi har gjort i många år, men eftersom vi har trott att vi har haft hasselnötsallergiska barn har vi skippat den i några år. Men nu när vi vet att alla tål hasselnötter så är det fritt fram för nougat igen.
Så i år ska vi definitivt göra wienernougat igen - kanske redan i dag.
Wienernougat
250 g nougat
125 g mörk choklad
100 g mandelspån
Rosta mandeln i en torr stekpanna.
Dela chokladen i mindre bitar och smält sedan över vattenbad.
Bryt nougaten i bitar och låt den smälta med chokladen.
Blanda i mandelspån. Rör om.
Häll i en 1,5l bakform klädd med bakplåtspapper.
Låt stå kallt och stelna. Skär i bitar.
Den här hemgjorda varianten är så mycket godare än köpesvarianten från Fazer. Det är nästan inte samma godis, köpes-wienernougaten är så mycket sötare och utan chokladsmak. Det som är bra med den köpta är att den är nötfri och innehåller bara mandel. Men jag blev så besviken på smaken när jag var van med min egna hemgjorda.