Lchf-tagliatelle
4 ägg
1,25 dl (125 g) färskost t.ex philadelphiaost
2,5 msk fiberhusk
Vispa äggen poröst.
Vispa ner färskost och fiberhusk.
Låt smeten svälla någon minut.
Häll smeten på en bakplåtspappersklädd plåt. Lägg ett bakpapper över och börja kavla ut till papperskanterna.
Låt papprena vara kvar under gräddningen.
Grädda i 150 grader i ca 10 minuter.
Låt svalna och ta sedan bort översta pappret och skär tunna strimlor av degen.
Den är sedan klar att användas.
Jag tyckte att tagliatellen blev snäppet för tjock så jag funderar på att prova göra om receptet efter 3 ägg nästa gång. Eller så kan man fördela smeten på två plåtar. Den färdiga tagliatellen kan förvaras i kylskåp i några dagar eller frysas ned och sedan bara värma nästa gång man ska äta den.
Det här kommer jag verkligen att göra fler gånger. Ser inte så speciellt ut, men det var bättre och godare än vad det ser ut. Provar kanske att göra ett av mina favoritrecept med tagliatelle, det här.
Pasta-smet redo att kavlas ut. |
Kavlad och färdiggräddad mellan två bakplåtspapper. |
Skuren och redo att serveras. Ser inte så kul ut så här.... |
...men tillsammans med en gryta blir det riktigt smarrigt. |
Fredag brukar innebära mysig matlagning med ett glas vin i handen. Men i dag då det bara är jag, Isak och Ida hemma ändrade vi rutinen och skippade matlagningen och vinet. Det blev Subway-macka och sushi till barnen medan jag som inte var så hungrig nöjde mig med en kopp te, ett ägg och en chokladbit. Helt ok det också för fredagskänslan och vetskapen om två dagar ledigt med sovmorgon är ju oförändrad.
Nu ska jag städa köket innan jag slänger mig i soffan för när jag väl har hamnat där lär jag bli kvar.
Ha en härlig fredagkväll!