Köttgryta med kokosmjölk
1 kg grytbitar (från älg)
400 ml kokosmjölk
2 dl grädde
1 msk tomatpuré
1 msk kalvfond
1 bit ingefära, riven
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
2 tsk torkad timjan
1 tsk rosmarin
1 krm cayennepeppar
Fräs på köttbitarna på hög värme så de får fin färg. Lägg ner i en kastrull.
Häll på kokosmjölk och grädde och låt koka upp.
Tillsätt tomatpuré, kalvfond, vitlök, ingefära och alla kryddor.
Koka i flera timmar så att köttet blir riktigt mört.
Koktiden beror på vilken typ av grytbitar du har, provsmaka en köttbit för att kolla koktiden. Man vill ha ett riktigt mört kött men som håller ihop.
***************************
Vilket härligt sportlovsväder det har varit i dag. Solen värmde och sken på den kritvita snön - det var så vackert och riktigt skönt sa de som var ut. Själv hade jag fullt upp så det blev ingen lunchpromenad i dag utan jag prioriterade viktigare saker. Jag lär hinna med härliga soliga lunchpromenader längre fram.
Nu ska jag koka mig en kopp te och krypa ner under en filt i soffan och se nå bra på tv.