Hallonglass
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
350 g hallon
Vispa grädden ganska fast.
Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda ordentligt.
Blanda ner hallonen i gräddblandningen.
Häll glassmeten i t.ex. en glasslåda på 2 liter.
Sätt på locket och ställ den i frysen i ett par timmar tills den är genomfryst.
Ta fram glassen en stund före servering.
Alltså det här är så himla enkelt att göra och en perfekt efterrätt till många eftersom man förbereder långt i förväg och förvarar glassen i frysen fram till festdagen. Hallonglassen måste tina en stund längre än oreoglassen pga hallonen som gör glassen lite mer isig och hård.
Nu har jag precis kommit upp på rummet efter en smarrig hotellfrukost med färsk frukt, äggröra, leverpastejmacka och en massa te. Jag ska vila en stund framför Nyhetsmorgon innan konferensen drar igång och självklart startar den med lite fika 😀
Den här veckan kommer handla mycket om mat och fika. Gissa om jag njuter! Igår åt vi på Supper, jag har varit på väg dit flera gånger man har aldrig lyckats få bord tidigare. Men nu äntligen fick jag prova deras sydamerikanska smårätter och jag blev så nöjd så jag har redan börjat planera för nästa besök. Jag vill ju prova allt på deras meny!
Glassmeten är minst lika god innan man fryser in den. |
Mums! Oreoglass och hallonglass är en perfekt kombination. |
Den här veckan kommer handla mycket om mat och fika. Gissa om jag njuter! Igår åt vi på Supper, jag har varit på väg dit flera gånger man har aldrig lyckats få bord tidigare. Men nu äntligen fick jag prova deras sydamerikanska smårätter och jag blev så nöjd så jag har redan börjat planera för nästa besök. Jag vill ju prova allt på deras meny!