Vi grillar ofta majskolvar som tillbehör nu på sommaren. Oftast använder vi de vakuumförpackade förkokta majskolvarna, men nu när det finns färska majskolvar grillar vi även det ibland. Inte lika enkelt som den förkokta varianten, men inte långt därifrån.
Färska grillade majskolvar
Klipp av toppen.
Lägg majsen i kallt vatten så att de täcks.
Låt ligga ca 30 minuter.
Vik upp bladen bakåt och tryck ihop blasten. Knyt runt om med två flikar av blasten.
Pensla magsen med olja och lägg den på grillen.
Grilla runt om ca 10 min.
Servera, pensla gärna med något kryddsmör när du äter.
Grillad majs är så himla gott tillbehör till grillat. Äter ni det ofta? Har ni provat grilla färska majskolvar? Det blir så effektfullt och snyggt med blasten.
|
Knyt blasten innan grillning. |
|
Grillade och goda! |
Vilken natt!
Både Ida och Isak vaknade i natt med hög feber och mådde därefter, stackarna. Isak fick alvedon och somnade om men Ida hade svårare och komma till ro och ville så klart inte vara vaken ensam. När vi väl slumrade till i soffan så gick grannens billarm. Oddsen på det?! Jag var inte speciellt glad just då.
Men efter en lugn dag med mycket vila känns det nu bättre men det lär bli en hyfsad tidig kväll, hoppas jag.
Nu ska vi snart börja med dagens middag och eftersom jag är sugen på nå fräscht o gott blir det grillad lax, trots att solen precis försvann.
Hoppas ni har en bra lördagkväll!