Italiensk omelett - lchf-paj - med godsaker
paj/omelett
5 ägg
4 dl vispgrädde
2-3 msk pesto
1 purjolök
1 liten påse ruccola
salt, peppar
3 dl riven parmesan
garnering
mini-mozzarella
svarta oliver
små röda tomater
parmaskinka
salami
Vispa ihop ägg, grädde och pesto, smaka av med salt och peppar.
Strimla purjolöken och stek den mjuk i smör på medelstark värme, det ska inte få färg.
Lägg i den grovhackade ruccolan i slutet.
Lägg i botten på en smord pajform.
Lägg den rivna parmesanen över och häll sedan äggblandningen över.
Grädda i 225 grader 25-30 minuter.
Låt pajen vila och svalna några minuter innan garnering.
Ät och njut tillsammans med en sallad.
Det här och ett glas bubbel på altanen en varm sommardag - Så underbart! Men det funkar inomhus nu under vårvintern också. Dessa smaker och ingredienser alltså det blir knappt bättre - pesto, oliver, parmaskinka, tomater och mozzarella. Nästa gång sticker jag ner lite basilikablad också både för den underbara smaken men även för den gröna färgen.