onsdag 5 april 2017

Thaichili-stekt kyckling

När jag ska göra kycklingsallad steker jag ofta kycklingfilé i bitar och kryddar med thaichilisås och soja. Det blir en jättegod smak och lite knäckig yta tack vare sojan när den får steka ett tag.


Thaichili-stekt kyckling

kycklingfilé
thaichilisås
soja
vatten
salt o peppar

Dela kycklingen i mindre bitar och stek den, salta o peppra.
Häll på thaichilisås, soja och lite vatten. 
Låt steka/koka ihop.
Använd till sallad, baguettefyllning eller bakad potatis

Mmm vad sugen på kycklingsallad jag blir nu när jag ser dessa bilder och skriver ner detta favoritrecept.

Prova använda denna kyckling nästa gång du gör kycklingsallad. Lägg salladsblad i botten på ett stort fat, fortsätt med favoritgrönsaker, fetaost, krispig bacon och avsluta med att hälla kycklingen och den lite trögflytande såsen över allting. Mums!


Onsdag, solen skiner och det är nedförsbacke till helgen. Känns som det kan bli en bra dag det här. I kväll mellan skjutsning och hämtning till Idas dans tror jag att jag ska passa på att handla lite påskblommor så vi kan börja påskpynta så smått och hinner njuta av påsken lite innan den är över 😁

tisdag 4 april 2017

Påskinspiration

Snart är det påsk och ni har väl inte missat att jag har en egen kategori för påsk. Där hittar ni recept på mat men även på godsaker som godis och kakor. Mycket ägg och mycket gult 😁 
Ta en titt och inspireras!


Har ni planerat er påskmeny än? 
Inte jag, men nu blir jag ju så sugen att prova en massa gamla godingar som jag hittade i mitt arkiv. Men innan påsk är det middagsbjudning som gäller på lördag och jag måste planera, handla och fixa inför den innan jag börjar tänka på påsken.

måndag 3 april 2017

Blink

Blink och helgen är slut!

Varför går helgerna så fort? Det är så mycket jag vill göra på helgerna men de går alldeles för fort så jag hinner ju knappt en bråkdel av det jag vill. Lördagen försvann i elektrikerjobb och basketcup, men i går hann jag äntligen göra lite av det jag ville. Det blev dock ingen bakning som jag hade planer på utan istället höll jag värmen genom att röja lite i olika förråd o skåp och lyckades slänga 4 stora påsar med onödiga saker. Så skönt att bli av med det!


På eftermiddagen när solen kikade fram tog jag en paus i städandet och satte mig ute i vårt varma sol-och-lä-hörn med en kopp te och mattidningar. En stunds välbehövlig avkoppling och energi-påfyllning.

Som ni ser så har vi riktigt mycket snö kvar och det lär dröja innan det är dags för nå vårbruk i trädgården.


Lite senare kom en efterlängtad Leif hem och lyckades fixa golvvärmen som hade gått sönder under helgen. Tack o lov att han hittade felet, för i dag åker han på jobb till Stockholm och det hade inte varit kul att vara utan golvvärme hela veckan.

När golvvärmen var fixad fick han även fixa sina goda köttfärsbiffar med pesto och sambal. Önskemål från Ida som älskar köttfärsbiffar, potatis och min goda gräddsås. Jag struntade i potatisen och åt ugnsstekt blomkål istället. En riktigt god söndagsmiddag som fick avsluta helgen.


Nu är det dags att bege sig till stan för första dagens jobb denna vecka och ikväll är det styrelsemöte med Astma- och Allergiföreningen så det blir en lååååång dag.

söndag 2 april 2017

Rågsurdegsbaguetter

God morgon! 
Nu sitter jag med min första kopp te och njuter av tystnaden men framför allt av lugnet. Min plan för helgen var att ta det lugnt och bara göra roligare saker. Nu blev det inte så pga Luleå Energi, som strular så jag har varit tvungen att leka elektriker helt i onödan i flera timmar. Men nu struntar jag i att vi har småkallt i huset och planerar för en bakdag istället så att ugnen får bidra med lite extravärme.

När jag hade en vab-dag med Ida för ett tag sedan så passade jag på att baka smarriga baguetter på surdeg av råg, som gick hem hos hela familjen. Fast nybakat bröd är alltid gott, eller hur?

Istället för egen surdeg använde jag Kronjästs färdiga surdeg på påse. Himla smidigt! Jag letade inte speciellt länge efter ett recept utan tog första bästa - det som finns på påsen till surdegen. Enkelt!

Jag gjorde baguetter istället för två större bröd.
Nybakat bröd, ost o paprika - inte mycket som är godare än det!
Åh tänk om de var på väg in i ugnen just nu så jag skulle ha fått en go'frukost.

fredag 31 mars 2017

Vilket mörker

Här var det släckt! 
Ja inte jag alltså som jag hade tänkt, min plan var att lägga mig riktigt riktigt tidigt. Men nu blev det inte så utan istället var jag tvungen att leka elektriker och felsöka varför vissa uttag inte fungerade. Till slut insåg jag att felet inte kan vara hos oss för inget hjälpte! Nu är det felanmält till Luleå energi och jag hoppas att de försöker fixa det så fort som möjligt - trots att det är fredagkväll.

Kvällen började riktigt bra med en mysig middag med tjejerna, då killarna var i väg på annat. Vi åt en snabblagad och otroligt god caesarsallad och sen lite chokladmousse till efterrätt. En fredagsmiddag helt i min smak!


Nyss såg jag en "elbil" på gatan men nu är den borta och det fungerar fortfarande inte hos oss. Hoppas bara att hen skulle åka o hämta nå grejer eller liknande och inte att hen gav upp eller ännu värre att hen tror att det är fixat.

Jubileumstävling

F.R.E.D.A.G
efterlängtat med fredag och helg. Eftersom förra helgen var fullbokad från fredag direkt efter jobbet till söndagkväll med knappt en minuts lugn o ro känner jag för extra mycket vila och återhämtning denna helg. Trots att det var mycket roligt jag gjorde så behöver jag ändå vila hemma för att vara helt nöjd med helgen. I morgon har Ida basketcup, tack o lov är det samling först klockan 13 så jag får min älskade slöa morgon i pyjamas och med många koppar te.

Vill börja denna soliga men kalla fredagmorgon med att tipsa om tävlingen jag har på Instagram. Smakbox fyller 1 år och jag har fått möjligheten att tävla ut den nya Smakboxen till en av er läsare. Ta nu chansen! Jubileumsboxen innehåller 23 produkter, jag har ingen aning vad det är för saker men jag har aldrig tidigare blivit besviken över en box. 

Leta upp mig på Instagram och ta chansen att få en fullproppad Smakbox med tema Vårkänsla!



Vill ni hellre börja prenumerera så har mina läsare just nu och hela april 20% rabatt på första boxen. Använd rabattkoden MATRO. Klicka här för att läsa mer om prenumerationen och rabattkoden.

torsdag 30 mars 2017

CGs för att fira

Igår var vi jobbarkompisar på restaurang för att fira ett bra utfört projekt som nu är driftsatt och i full gång utan problem, peppar, peppar....

Vi gick på CGs en Luleårestaurang känd för sin goda mat och dryck. Jag valde oxfilé med bea och spenatstuvning, dessutom hade jag velat ha stekta grönsaker men det kunde de inte erbjuda utan det blev bakade rödbetor och en sallad istället. Som vanligt tycker jag att det är dåligt när restauranger inte har bra substitut till potatis, rödbetor är jättegott men var faktiskt ingen wow-upplevelse till oxfilén. Oxfilén däremot fick full pott - perfekt stekt - men jag hade inte förväntat mig något annat på en köttrestaurang och bearnaisesåsen var toppklass den också.

Till efterrätt valde jag en rätt som hette Choklad och förväntade mig en riktigt god choklad-upplevelse. Men även där blev jag lite besviken då efterrätten mest smakade Havtorn pga havtorssorbeten som tog över hela tallriken och smakupplevelsen. Teet däremot ska de ha beröm för, gott te som serverades i en liten tekanna. Me like!