Omelett är perfekt lunchmat, så mättande, så enkelt och så lätt att variera.
Bacon-brie-omelett 1 portion
2 ägg
2 msk grädde
1 bit brieost
1-2 skivor bacon
salt, peppar
Dela bacon i småbitar och stek det. Ta bort kanten på brieosten, dela i småbitar.
Blanda ägg och grädde, krydda med lite salt och peppar.
Häll äggblandningen i en stekpanna (med smält smör).
När omeletten har börjat stelna tillsätter du brieosten och baconbitarna.
Stek klart och vänd sedan omeletten så att den får lite färg även på andra sidan.
Ät genast!
Vi äter mycket omelett nu för tiden, så smidigt och så enkelt att variera genom att smaksätta den på olika sätt. Perfekt att använda rester i kylskåpet och slänga ner i en omelett. Servera se'n tillsammans med en sallad så har du en god måltid.
Ida pyntade sin omelett-bit med lite extra grönsaker |