I dag bjuder jag på en snabbfixad, kolhydratfattig och god vardagsmat. Många rynkar på näsan när man pratar om stuvad vitkål, men jag undrar om de verkligen har smakat det för detta är ju sååå gott :)
Gräddstuvad vitkål till chilikorv
vitkål
örtsalt
grädde
Skär vitkålen i mindre bitar (ca 1x1 cm).
Stek den på svag värme med en klick smör. Låt den bli mjuk men inte få färg.
Häll på grädde och låt det småputtra till vitkålen är riktigt mjuk.
Servera till god korv, jag hade chili-grillkorv.
Stuvad vitkål är så himla gott och passar perfekt till korv, både vanlig stekt falukorv och denna chilikryddade grillkorv. Jag har alltid tyckt om stuvad vitkål, tidigare gjorde jag en "vanlig" stuvning med mjöl men nu i dessa lågkolhydrat-tider använder jag grädde och struntar i mjölet.