Glöggmarinerad kyckling
1 kg kycklingfilé
salt, svartpeppar
Marinad
2 dl glögg
0,5 dl kineskisk soja
0,5 dl rapsolja
0,5 dl balsamvinäger
0,5 citron, rivet skal och saften
1 msk riven färsk ingefära
1 tsk malen kanel
1 lagerblad
svartpeppar
Bryn kycklingfiléerna i stekpanna, krydda med salt o peppar.
Stek dem färdiga i ugn 175 grader ca 15 min.
Blanda alla ingredienserna till marinaden.
Lägg de nystekta kycklingfiléerna i dubbla plastpåsar.
Häll över marinaden och låt de marinera någon timme gärna över natten.
Vänd plastpåsen några gånger så att marinaden fördelas jämt över kycklingfiléerna.
Lägg dem i kylskåp när de svalnat.
Skär upp i tunna skivor och lägg upp på ett serveringsfat.
Den här julinspirerad kycklingrätten föll alla, förutom Ida, i smaken. Den blev faktiskt godare och juligare än jag trodde, så jag är nöjd. Vi åt den till ugnsrostade rotsaker och det var jättegott, i morgon ska vi äta den till en jul-potatissallad och jag håller tummarna att det blir lika gott.
Nu är reklampausen slut så nu ska jag återgå till Idol-finalen, som verkar kunna bli spännande. Blir det Martin eller Amanda som vinner? Tyvärr åkte ju vår favorit ut alldeles för tidigt.