Färsk lax är ju så himla gott och lax överhuvudtaget är ju så lättfixat så det borde man äta oftare.
Lax med osttäcke
1 laxsida
3 dl crème fraiche
3 dl riven lagrad ost
salt o peppar
Lägg laxsidan med skinnet neråt i en smord ugnsform.
Salta laxen lite.
Rör ihop crème fraiche och riven ost med lite salt o peppar.
Bred röran över laxen och ställ in i mitten av ugnen i 200 grader cirka 30 minuter, eller tills laxen är klar.
Jag serverade romsås med årets löjrom till fisken och det passade så klart bra. Men det fungerar nog lika bra med andra goda såser, t.ex. vitvinssås. Vad skulle du servera för sås till lax med osttäcke?
Eftersom vi har några i familjen som inte är så stora fiskätare tillagade jag bara en halv laxsida och det brukar räcka. Men det blev alldeles för lite av den här goda fisken. Vi var fyra personer som åt middag och hela biten blev uppäten så det blev ingen matlåda till mig. Snyft!