fredag 23 oktober 2015

Konferens på Clarion

F-R-E-D-A-G

Känner ni fredagskänslan komma krypande? Inte jag, inte än, men den kommer nog... Jag hade en sån lugn och skön dag och kväll igår så det kändes nästan som att det var fredag redan i går. Eftersom Leif kom hem en dag tidigare kom jag hem till dukat bord och god middag. Det hör inte till vanligheterna eftersom han brukar jobba borta på veckorna.

Arbetsdagen igår tillbringades på Clarion Hotel Sense där vi hade konferens i deras konferensavdelning och lunch uppe på 9:an med magisk utsikt över min vackra stad.


Jag hade höga förväntningar på mat o fika och lägre förväntningar på själva dagen. Men det blev tvärtom; mat o fika var ingen höjdare (det var ok men inte mer) medan dagen blev bättre och roligare än jag hade vågat hoppats på.

torsdag 22 oktober 2015

Salted caramelmousse

Jag fortsätter ge er recept från vår höstfest i lördags då vi firade Olivia och Isak som har fyllt år. Till efterrätt bjöd jag på vaniljpannacotta och blåbärspannacotta samt denna salta kolamousse som jag hittade receptet på hos Bambi. Salt kola är ju så populärt nu och finns som glass-smak, används i bakverk och som här i en mousse.


Salted caramelmousse
5 dl grädde
1 burk karamelliserad mjölk/dulce de leche
0,5 dl kesella
1-2 tsk flingsalt

Garnering
mörk choklad
blåbär

Vispa grädden rätt så fast.
Rör försiktigt ner den karamelliserade mjölken, bara tills allt är helt blandat.
Vänd ner kesella och smulat flingsalt.
Häll upp i portionsglas och låt stå i kylen 3-4 timmar. 
Garnera med hyvlad/riven choklad och/eller blåbär.

Det här blev kvällens snackis på höstfesten. Den söt-salta krämiga moussen var riktigt god och jag tror att ingen på festen blev besviken. Jag tycker om att garnera de flesta efterrätter med både bär och choklad och det här var inget undantag.

Visst kommer ni ihåg skillnaden mellan kondenserad och karamelliserad mjölk? Annars kan ni läsa om det här.


Nu ska jag tända ljus, krypa upp i soffan med en kopp te och se två av mina favorit-mys-program - Fest hos Bindefeld och Hela Sverige bakar. Bra avslutning på denna torsdag! 

Och imorgon är det fredag!

Vad har ni för helgplaner? Jag hoppas på riktigt höstrusk ute för jag vill vara inne och storstäda och organisera om tvättstugan. Fast prognosen visar ganska fint väder, i alla fall på lördag.

Guldleverans

God morgon!

Ni som följer mig på Instagram har redan sett min lyx-leverans som jag fick igår, leverans av guld. Havets guld alltså! Löjrom kan vara bland det godaste och lyxigaste som finns.

Vi var ju tvungna att ta lite gott kvällsfika igår med alldeles färsk och god löjrom. Vilken onsdagslyx!


Så trött jag var i morse och så mörkt det var i morse (och fortfarande är). Det kanske hänger ihop. Det var länge sen jag var så himla trött, men en kopp te och finn crisp gör kanske så att jag piggnar till.

Ha en underbar torsdag ikväll kommer jag tipsa om nå gott till helgen!

onsdag 21 oktober 2015

Picklad rödlök

Veckorna går så himla fort, jag hinner inte med. Imorgon är jag på konferens (eller vad jag ska kalla det) hela da'n och sen är det fredag....igen. Hela arbetsdagen imorgon ska jag tillbringa på relativt nybyggda Clarion Hotel Sense med alla kolleger, jag har stora förhoppningar på god mat och gott fika. 

höstfesten bjöd jag på ett nytt tillbehör, för mig och de flesta andra, picklad rödlök. Det passade perfekt till pulled pork och tacos.


Picklad rödlök
0,5 dl ättiksprit
1 dl socker
1,5 dl vatten
1 tsk salt
2 krm peppar
1 röd chilifrukt
2 - 3 rödlökar

Koka upp ättika, socker och vatten. Tillsätt salt och peppar. Låt svalna.
Strimla chilifrukten. Skala och skär löken i tunna ringar. Lägg ner i lagen. 
Täck med plastfilm och låt stå i kylen över natten.

Nu har jag hittat ett nytt favorit-tillbehör, det här kommer serveras ofta hem hos i fortsättningen. Det var helt i min smak, lite söt-surt-starkt.

Maybeauty Face Mask

Känner ni er lite grå och tråkiga nu när hösten och mörkret är här? I går provade jag den populära ansiktsmasken från Maybeauty och med ren, len och fin hy känner man sig genast lite piggare och gladare. Att pyssla om sig själv lite är aldrig fel, men jag glömmer ofta bort det och prioriterar annat och andra istället


Så här enkelt är det att använda Maybeauty Face Mask
Steg1
Applicera masken över rent ansiktet.
Steg 2
Låt masken torka i 30-45 minuter.
Steg 3
Ta av masken.
Steg 4
Tvätta ansiktet med ljummet vatten.


Rabatt
Jag är glad att kunna erbjuda alla mina läsare 30% rabatt på alla paket
Använd rabattkoden - matrofacemask30

Eller använd länken https://maybeauty.se/matrofacemask30 
så aktiveras rabatten automatisk, du behöver bara välja paket så sköts rabatten automatiskt.

5 masker, pensel och guide kostar 249 kr men med min rabatt betalar ni 174 kr, inte ens 35 kr per mask. Klicka här så kan du läsa mer om Maybeautys Face Mask bl.a. vad den innehåller, att den inte är testad på djur osv.
 
Dags att unna dig själv lite!


Stryk på den svarta krämen i ansiktet som ska torka i 30-45 minuter.
Sedan kan man dra bort den stelnade masken

Den kladdiga masken var riktigt enkel att stryka på med hjälp av penseln och den var minst lika enkel att ta bort. Masken blir så pass stel så det är bara att ta tag i den och slita bort den. Det kändes inte så mycket som jag trodde när jag har läst andra som använt denna ansiktsmask.
 
Barnen skrattade gott åt mig när jag hade masken i ansiktet. Man kan nästa tro att jag provar utstyrsel till Halloween. Tur att det inte ringde på dörren och vi fick besök :)

Ha en bra onsdag så återkommer jag i kväll med ett smarrigt recept!

tisdag 20 oktober 2015

Kebabtallrik med pulled pork

Kebabtallrik är en av barnens favoriträtter så dagens middag med rester av pulled pork kallade jag för Kebabtallrik. Det gäller att vara lite smart när de frågar vad vi ska äta annars är risken stor att de föredrar att hänga med kompisar istället för att komma hem o äta.


Min chili-pulled-pork är så himla god, jag älskar den. Det är ingen rökig barbeque-sås i den utan istället använder jag chilisås och goda kryddor.

Idag åt vi pommes frites till Pulled Pork men man kan variera sin pulled pork-middag med att äta pulled pork som sallad, i pitabröd, i baguette, i paj, till potatisgratäng eller en massa andra saker. Vad är er pulled-pork-favorit?


Nu ska jag ta en kopp te och förbereda ett erbjudande till er som ni kommer få ta del av i morgon. 
Missa inte det!

måndag 19 oktober 2015

Torsktaco

Då var ännu en vecka i gång och i dag har min Facebook fyllts med bilder från ett år sedan då första snön kom. Men i år har det inte snöat och jag hoppas att det dröjer ännu ett tag innan vinterns första snö kommer. Oj nu måste jag gå och titta till Ida som nyser, nyser o nyser. Håll tummarna att det inte är nån förkylning på gång. Nämen nu nyser hon igen, det är säkert tionde gången på raken....

På lördagens höstfest då vi bjöd på tacos hade jag även gjort torsktaco till de som inte äter kött. Passar perfekt till de traditionella taco-tillbehören.


Torsktaco
600 gram torskfilé
1 st limefrukt
4 skivor jalapenos, hackad
2 tsk spiskummin, malen
1 tsk salt
1 msk rapsolja

Skär fisken i ganska små bitar. Lägg den i en form eller på en tallrik. 
Pressa över limesaft och krydda med salt, spiskummin och finhackad jalapeno.
Låt marinera i ca 20 min.
Hetta upp en stekpanna med rapsolja och stek fiskbitarna några minuter.

Ett roligt och enkelt alternativ till vanliga tacos, perfekt om man ska bjuda någon som inte äter köttfärs. Lite tråkig grå färg på rätten men den var godare än utseendet så jag får nog försöka utveckla detta lite för att få en roligare färg. Kanske kan man blanda torsken med röd o fin salsa istället.