Till vår sena midsommarlunch tog jag upp gravad lax ur frysen. Tyvärr hade den nog legat där lite för länge så den var inte så himla god att äta som den var men den passade perfekt att använda till en gravlaxröra med en massa annat gott.
Gravlaxröra med äpple
100 g gravad lax
1 äpple
1-2 dl crème fraiche (lite beroende på hur fast/lös röra du vill ha)
2 msk hackad dill
salt
svartpeppar
Skär lax och äpple i mindre bitar.
Blanda alla ingredienser.
Smaka av om det behöver kryddas mer.
Servera på smörstekt bröd, finn crisp eller något annat gott.
Så himla fräscht och gott med äpple i gravlaxröra. Det vanligaste är väl att man äter dessa röror till smörstekt bröd men har ni inte provat med finn crisp så tycker jag definitivt att ni ska göra det nästa gång.
Prova gärna med finn crisp |
Smörstekt bröd är desto vanligare |