Dagens middag från Linas matkasse var en köttfärssås kryddad med mycket pesto (som jag älskar), vitlök, persilja och rosmarin.
Pesto-köttfärssås
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
0,5 burk röd pesto
2 msk tomatpuré
5 hg köttfärs
1 burk krossade tomater
1 tsk torkad rosmarin
0,75 tsk salt
2 krm svartpeppar
0,5 ask fryst persilja
Skala och grovriv löken, pressa vitlöken. Bryn löken så den blir mjuk utan att ta färg.
Tillsätt pesto och tomatpuré, låt fräsa nån minut.
Tillsätt köttfärsen och bryn.
Tillsätt krossade tomater, rosmarin, salt och peppar, låt koka i ca 10 minuter.
Rör ner persilja.
Servera med nykokt spagetti.
Jag som älskar pesto älskade den här köttfärssåsens kryddning. Isak som älskar köttfärssås i vanliga fall, tyckte inte riktigt om den här varianten utan tyckte den hade en konstig kryddning.
Köttfärssås kanske inte gav oss så mycket ny inspiration eller tips. Men romansalladen som serverades till maten var en nyhet för mig. Den var god och krispig och både jag och Ida åt många blad, men vi har tur och har kvar några till imorgon också.