Härliga fredagen är här igen och vi startar morgonen med ett efterrättstips till helgen. Len krämig choklad! Kan det bli bättre? Jag serverade choklad- och vaniljpanncottan var för sig. Men vill man kan man ha dem i två lager i samma form, smakerna passar ihop och det blir ganska effektfullt med två färger/smaker i samma glas. Låt då ena varianten stelna i kylskåp innan du häller på nästa variant.
Chokladpannacotta
1 dl gelésocker
5 dl grädde
2 tsk pudrat kakao
50 g mörk choklad, minst 70%
Finhacka chokladen.
Blanda alla ingredienser i en kastrull.
Koka upp under omrörning.
Låt koka i en halv minut.
Fördela i glas och ställ i kylen att stelna i några timmar.
Jag förstår inte hur det här kan vara första gången jag gör chokladpannacotta. Jag som älskar mörk choklad. Jag har tidigare gjort
mintchokladpannacotta, men det här var nog snäppet godare trots att jag älskar kombon mint och choklad.
Eftersom jag använder gelésocker istället för gelatin så är det bra att använda en riktigt mörk choklad för att det inte ska bli för sött. Nästa gång provar jag nog den 85-procentiga chokladen för att få den ännu lite mindre söt. Fast jag är tveksam till att det blir godare för den här varianten är numera min nya favoritefterrätt.
Visst kommer ni ihåg att pannacotta går utmärkt att göra mjölkfri? Använd t.ex. Oatlys iMat (havrebaserad grädde) och använd en mjölkfri choklad.