Snabb-bullar utan jäst
75 gram smör
2,5 dl mjölk
0,5 dl strösocker
1 krm salt
1 tsk kardemumma, malen
7 dl mjöl
3,5 tsk bakpulver
Fyllning:
50 gram smör
0,5 dl socker
1 tsk kanel
Garnering:
ev.ägg, vispat
pärlsocker
Smält smöret och blanda ner mjölken. Häll i en degbunke.
Tillsätt salt, socker och kardemumma och rör om.
Blanda vetemjöl och bakpulver, rör ner i bunken.
Arbeta degen väl. Degen liknar vanlig bulldeg eller sconesdeg kanske är en bättre beskrivning.
Kavla ut degen till en stor rektangulär platta.
Bred på smör, strö över kanel, socker och rulla ihop.
Skär ca 1,5 cm tjocka skivor och lägg dem i bullformar.
Pensla ev.bullarna med vispat ägg och strö över pärlsocker
eller gör som jag och bara strö på pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 10-15 minuter.
Det var lite scones-känsla när man åt och ett tips är att ta ordentligt med kanel för det var kanelsmaken som var det godaste :) Har jag bråttom och är sugen på något gott skulle jag nog välja att baka något annat istället.
Degen är utkavlad och känns ganska lik en vanlig bulldeg. |
Smör, kanel och socker innan degen rullas ihop och skärs upp. |