Börjar ni bli less min biscotti-tillverkning? Ni kommer få stå ut ett tag till för jag har flera smaker kvar att testa. Kardemumma är en favoritkrydda så självklart var jag tvungen att baka med den.
Kanel- och kardemummabiscotti
100 g rumsvarmt smör
2 dl socker
3 ägg
7 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk malen kanel
2 tsk kardemummakärnor
Vispa ihop smör och socker.
Vispa ner ett ägg i taget.
Mal/mortla kardemumman.
Blanda mjöl, bakpulver, kanel och kardemumma separat och rör ner i smeten.
Knåda lätt och forma till tre längder.
Lägg dem på en plåt och platta till lätt.
Grädda i 175 grader i 15 minuter.
Skär genast i två-centimeters-bitar.
Vänd snittytan uppåt och ställ in i ugnen ytterligare ca 15 minuter
Stäng sedan av ugnsvärmen och låt plåten stå kvar i eftervärmen tills skorporna torkat helt.
En god smak men lite pepparkaksvarning. Jag har så himla kul nu när jag bakar biscotti för det är så enkelt och kul att variera i det oändliga och alla smaker verkar passa. I påsk kommer det bli några fler varianter.
Längder på väg in i ugnen |