Kräftpasta VV
1 burk kräftstjärtar
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 bit rotselleri
2-3 morötter
1 tsk olivolja
1 msk persilja
1 burk krossade tomater
0,5 tsk stark paprikapulver
0,5 fiskbuljongtärning
1 dl vatten
salt o peppar
1,5 dl kokt pasta/portion
Skala och hacka lök och vitlök.
Skala och riv selleri och morot grovt.
Hetta upp olja i en gryta. Fräs lök, vitlök, selleri, morot och färsk persilja.
Tillsätt krossade tomater, vatten, salt, peppar, paprikapulver och buljongtärning.
Låt puttra 15 minuter, blanda i kräftstjärtar och låt allt bli varmt.
Servera med kokt pasta och sallad.
Jag serverade kräftorna kalla på sidan om istället för att blanda ner dem i grönsaksröran, mest för att Olivia inte ville ha varma kräftor. Vill man ha en ännu nyttigare variant så struntar man helt i pastan och eftersom grönsaksröran och kräftorna är så goda i sig själv så går det jättebra. Jag älskar verkligen grönsaksröror med en massa goda grönsaker, krossade tomater och kryddor. De är så användbara och passar till mycket och när man räknar propoints är de perfekta.
Jag använde ungefär lika mycket rotselleri som morötter. |
God grönsaksröra som passar till mycket |