Bosman Adama 2012 från Sydafrika är ett vin som tillverkas av 80 % Shiraz och 20 % Mourvedre. Vet ni vilka druvor ni tycker bäst om? Jag har inte koll på det när det gäller röda viner, men det kanske beror på att jag tycker om de flesta röda viner. (Men jag har lärt mig att bland vita viner tycker jag oftast bäst om Chardonnay) Smaken på det här vinet beskrivs som fyllig och lång med mogna frukttoner och balanserade tanniner med inslag av fat, mörka bär, kryddor och mörk choklad.
Vinet passar utmärkt att servera till lamm- och nötkött, liksom till lagrade ostar. Då borde den passa till Västerbottenspajen med kantareller, tänkte jag. Vilken tur att jag då hade kvar en bit av den goda pajen så blir det kvällsmys på hög nivå. Inte illa att det känns som helg mitt i veckan.
Bosman Adama 2012
Art. nr: 12768
Pris: 119 kr
Alk: 14,5 %