Tycker ni att jag är lite osynlig här på bloggen? Jag har fått en stooor beställning till på fredag så jag bakar, planerar och paketerar för fullt för att hinna klart. Jag bakar smarriga blåbärsrutor med kardemumma (favoritkombo) så det luktar ljuvligt i hela huset och jag får anstränga mig för att inte norpa en bit.
Jag ska dessutom premiärbaka gluten-, ägg- och mjölkfria whoopie pies. Håll tummarna för mig! Blir de misslyckade tar jag till mitt säkra kort - sega cornflakesgodiskakor. För självklart ska även de glutenintoleranta få hembakat.
Ni vet väl att jag säljer hembakat bröd till er. Här kan ni läsa mer om min brödförsäljning och några prisexempel på kakor och limpor som jag har till försäljning. Men jag bakar även annat efter överenskommelse.
måndag 20 maj 2013
söndag 19 maj 2013
Surströmmingspremiär
Igår var det surströmmingspremiär! Ja, inte den riktiga så klart som är först i augusti, men det var premiär för oss. Vi har kvar flera burkar från i fjol som vi måste hinna äta upp innan augusti då det kommer nya burkar med denna delikatess. Äter ni surströmming? Hos oss är det bara Isak som inte äter surströmming och han hade sån tur så han var bortbjuden till en kompis igår.
Vi hade en underbart varm dag och kväll igår så vi satt ute hela kvällen utan att frysa - precis som det ska vara. Efter middagen och innan efterrätten hann vi med ett parti kubb också, riktig sommarkänsla. Till efterrätt bjöd jag på Rabarberpaj med kardemummakräm av nyskördade rabarber. Helt otroligt vad vår rabarber trivs hos oss, vi har enormt mycket redan nu. Hur kommer det se ut om en månad?
Men dagen började med Idas dansuppvisning "Trollkarlen från Oz" och Idas dansgrupp var hundar och dansade till "Who let the dogs out". Duktiga tjejer som nu har sommarlov innan dansen drar igång i augusti igen.
Vi hade en underbart varm dag och kväll igår så vi satt ute hela kvällen utan att frysa - precis som det ska vara. Efter middagen och innan efterrätten hann vi med ett parti kubb också, riktig sommarkänsla. Till efterrätt bjöd jag på Rabarberpaj med kardemummakräm av nyskördade rabarber. Helt otroligt vad vår rabarber trivs hos oss, vi har enormt mycket redan nu. Hur kommer det se ut om en månad?
Men dagen började med Idas dansuppvisning "Trollkarlen från Oz" och Idas dansgrupp var hundar och dansade till "Who let the dogs out". Duktiga tjejer som nu har sommarlov innan dansen drar igång i augusti igen.
fredag 17 maj 2013
Köksrenoveringen fortsätter i värmen
Vilken sommardag vi har haft! Jag blir så lycklig av sol och värme, nu hoppas vi sommaren fortsätter så här. Eller hur? Hösten och vintern blir så mycket lättare om man har haft en kanonsommar.
Köksrenoveringen fortsätter sakta men säkert. Vi hinner inte så mycket på kvällarna när vi båda jobbar heltid, middag ska fixas och barnen har läxor och aktiviteter. Men det visste vi ju från början så vi hade inte planerat för en snabbrenovering. Den som väntar på nå gott....
Dagens köksbilder
Köksrenoveringen fortsätter sakta men säkert. Vi hinner inte så mycket på kvällarna när vi båda jobbar heltid, middag ska fixas och barnen har läxor och aktiviteter. Men det visste vi ju från början så vi hade inte planerat för en snabbrenovering. Den som väntar på nå gott....
Nu är det dags att fixa den här väggen...
...därför är spis och fläkt flyttad igen.
Snabbpaj med blåbär och havregryn
Ännu en dag med strålande sol! Tänk vad lite sol gör för humöret, underbart. Jag är hemma med Ida idag också för säkerhets skull men jag tänkte försöka åka in på jobbet ett par timmar i alla fall för att kolla att allt är ok inför helgen. Olivia har lovat vara barnvakt, gäller bara att se till att hon vaknar...och det är inte det lättaste.
Gårdagens blåbärspaj var en snabbvariant av smulpaj där man blandar de torra ingredienserna och sen bara hyvlar smör uppepå. Snabbt och enkelt!
4 dl blåbär
Gårdagens blåbärspaj var en snabbvariant av smulpaj där man blandar de torra ingredienserna och sen bara hyvlar smör uppepå. Snabbt och enkelt!
4 dl blåbär
2 tsk kanel
2 msk socker
2 dl havregryn
1 dl mjöl
1 msk socker
75-100 g smör
Lägg blåbären i en ugnsfast form.
Blanda socker o kanel, häll över blåbären.
Blanda havregryn, mjöl och socker i en bunke och häll över blåbären.
Hyvla smör med en osthyvel till tunna skivor, som täcker mjölblandningen.
Grädda i cirka 20 minuter i 225 °C tills det har blivit fin färg.
Väldigt enkel paj att göra och blåbär är alltid gott men det var nog inte den godaste pajen jag har gjort men helt godkänd ändå.
Dags att fundera ut en marinad till dagens grillmiddag som blir en bit benfri karré. Länge sedan jag använde balsamvinäger i en marinad. Kanske dags i dag?! Sen ska jag skriva i ordning en blocket-annons för vi har tre cyklar, en trehjuling och en barntraktor med släp som ska säljas. Ida som brukar ha svårt att skiljas från sina saker har gett sitt godkännande att vi säljer hennes gamla cykel, trehjuling och traktor så det gäller att skynda sig innan hon ångrar sig. Vad har ni för fredagsplaner?
2 msk socker
2 dl havregryn
1 dl mjöl
1 msk socker
75-100 g smör
Lägg blåbären i en ugnsfast form.
Blanda socker o kanel, häll över blåbären.
Blanda havregryn, mjöl och socker i en bunke och häll över blåbären.
Hyvla smör med en osthyvel till tunna skivor, som täcker mjölblandningen.
Grädda i cirka 20 minuter i 225 °C tills det har blivit fin färg.
Väldigt enkel paj att göra och blåbär är alltid gott men det var nog inte den godaste pajen jag har gjort men helt godkänd ändå.
Dags att fundera ut en marinad till dagens grillmiddag som blir en bit benfri karré. Länge sedan jag använde balsamvinäger i en marinad. Kanske dags i dag?! Sen ska jag skriva i ordning en blocket-annons för vi har tre cyklar, en trehjuling och en barntraktor med släp som ska säljas. Ida som brukar ha svårt att skiljas från sina saker har gett sitt godkännande att vi säljer hennes gamla cykel, trehjuling och traktor så det gäller att skynda sig innan hon ångrar sig. Vad har ni för fredagsplaner?
torsdag 16 maj 2013
Inte så dålig tajming trots allt
Jag som trodde vi skulle gå miste om det fina vädret men istället fick vi njuta extra mycket av det. Eftersom alla mådde bättre i dag var det perfekt att gå ut och slippa alla baciller som florerar inne hos oss. Så skönt med frisk luft, bästa medicinen.
Dagen har gått i blåbärets tecken. Gissa sjukdomen? Till lunch blev det Verum Hälsofil med blåbär eller blåbärskräm med havremjölk, som vi satt ute och åt. Ida har ätit lite dåligt i dag men hon har haft ordentligt med energi ändå för hon har orkat hoppa studsmatta mest hela dan. Trots att hon är så pigg måste hon vara hemma imorgon också med tanke på smittorisken.
Till eftermiddagsfikat gjorde jag en paj och gissa smaken! Självklart blev det en blåbärspaj som vi satt ute och njöt av.
Igårkväll kokade vi revbensspjäll som jag penslade med marinad idag och som vi sen grillade till middag. Och gissa var vi satt och åt. Självklart satt vi ute även till middag. Och nu när solen och värmen äntligen är här firade jag det med att öppna en box rosévin.
Nu hoppas vi på en lugn natt utan nya insjuknande och att vi får en ännu härligare dag imorgon. Väljer ni kvartsfinal i Hockey-VM eller semifinal i Eurovision Song Contest ikväll?
Dagen har gått i blåbärets tecken. Gissa sjukdomen? Till lunch blev det Verum Hälsofil med blåbär eller blåbärskräm med havremjölk, som vi satt ute och åt. Ida har ätit lite dåligt i dag men hon har haft ordentligt med energi ändå för hon har orkat hoppa studsmatta mest hela dan. Trots att hon är så pigg måste hon vara hemma imorgon också med tanke på smittorisken.
Till eftermiddagsfikat gjorde jag en paj och gissa smaken! Självklart blev det en blåbärspaj som vi satt ute och njöt av.
Igårkväll kokade vi revbensspjäll som jag penslade med marinad idag och som vi sen grillade till middag. Och gissa var vi satt och åt. Självklart satt vi ute även till middag. Och nu när solen och värmen äntligen är här firade jag det med att öppna en box rosévin.
Nu hoppas vi på en lugn natt utan nya insjuknande och att vi får en ännu härligare dag imorgon. Väljer ni kvartsfinal i Hockey-VM eller semifinal i Eurovision Song Contest ikväll?
Dålig tajming
Vindstilla, skinande sol och en klarblå himmel. Då passar vi på att vara sjuka. Tala om dålig tajming. Olivia har varit hängig och hemma från skolan hela veckan och i går kväll insjuknade både Ida och Isak så nu håller vi tummarna allt vi kan att jag och Leif klarar oss.
Än så länge känner jag mig frisk, bara lite trött efter en natt med lite sömn. Men efter frukost och ensovstund film i soffan så är jag nog mig själv igen och då ska det bakas. Har några roliga recept på lager.
Dessutom måste jag fortsätta tömma köket för nu är Leif klar med en vägg och ska fortsätta med nästa.
Än så länge känner jag mig frisk, bara lite trött efter en natt med lite sömn. Men efter frukost och en
Dessutom måste jag fortsätta tömma köket för nu är Leif klar med en vägg och ska fortsätta med nästa.
Första väggen reglad och redo för isolering.
Första väggen slät och fin. Lite spackel och färg så är den klar för köksskåp
onsdag 15 maj 2013
Cf-torsk Lchf
Så underbart, vi har inga planer i kväll utan vi ska bara vara hemma. Efter gårdagens långdragna möte och minimalt med minuter hemma är detta precis vad jag längtat efter. Dessutom skiner solen. Kan det bli bättre? Kanske läge att gå ut på en promenad, jag har börjat på en ny ljudbok dessutom så nu vill jag promenera hela tiden. Ett bra tips - skaffa en bra ljudbok som du bara lyssnar på vid promenader. Då vill du aldrig sluta gå och motivationen för att ta dig ut är på toppnivå.
Dags för fiskmiddag igen och enklare maträtt finns knappt.
Cf-torsk Lchf
1 paket torsk
salt
1 burk (2 dl) smaksatt crème fraiche, t.ex. paprika o chili
2 dl grädde
Tina torskblocket och skär det i mindre bitar.
1 burk (2 dl) smaksatt crème fraiche, t.ex. paprika o chili
2 dl grädde
Tina torskblocket och skär det i mindre bitar.
Lägg dem i en ugnssäker form och salta.
Rör ihop crème fraiche och grädde och häll över fisken i formen.
Värm i ugnen 225 grader ca 25 min, eller tills ytan fått fin färg och fisken är genomstekt.
Så underbart gott det här var! När det är dags för fisk hos oss blir det oftast lax men i dag gjorde jag en enkel och jättegod torskgratäng. Jag längtar till morgondagens lunch då jag får äta resterna. Jag åt broccoli, blomkål och zucchini till fisken medan de andra åt potatis som de mosade för att få i sig så mycket som möjligt av den goda såsen. Det blir riktigt mycket sås så är man ingen "sås-människa" kan man dra ner på crème fraiche och grädde.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)