Sesam- och linfröbröd
1 dl sesamfrön
1 dl krossade linfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
2 dl finriven ost
3 ägg
Blanda alla torra ingredienser och riven ost.
Tillsätt äggen och rör ihop till en jämn massa.
Häll massan på en bakpappersklädd plåt.
Bred ut massan med en slickepott.
Grädda i 225 grader i ca 8 min.
Låt svalna och skär i bitar.
Det här var ett av de godare försöken jag gjort på lågkolhydratbröd. Jag valde krossade linfrön istället för hela för att det skulle bli mer mjöl-konsistens. Jag undviker ju helst att använda mandelmjöl pga allergi och nu har jag flera bra lågkolhydratbröd utan mandelmjöl. Lycka!
Jag gjorde inte brödet alltför platt för jag hoppades på ett saftigt och luftigt bröd - och det fick jag.
Här ser ni ungefär hur stor plats smeten tog på en plåt. Vill ni ha ett tunnare bröd kan ni bre' ut den mer. |
Blev nöjd att jag fick till lite höjd på brödet. |