onsdag 30 april 2014

Billigt rosa sommarbubbel

Solen skiner från en klarblå himmel, det är vindstilla och varmt i luften!

Ja i mina drömmar alltså för i verkligheten är det grått, trist och kallt. 
Men om det hade varit som i mina drömmar då hade det varit perfekt att dricka lite rosa bubbel i dag.
Det är ju trots allt Valborgsmässoafton. 


Jag fick ett så fint påskpaket med en flaska Platino Pink Moscato med smak av somriga bär med en touch av tropisk frukt. Och det bästa av allt - en flaska kosta bara 39 kr och finns i Systembolagets beställningssortiment.

tisdag 29 april 2014

En gladare tisdag

En vanlig tisdag blev en vab-tisdag och för att göra den lite roligare dukade jag lite finare till middagen. Tänk vad lite färg kan muntra upp en.


Jag hade flera zucchini i kylskåpet som behövde ätas upp och med nybakade frallor kändes soppa som det självklara valet.

Tycker ni om att använda upp saker från kyl, frys och skafferi? Eller vill ni köpa nytt? Jag älskar att försöka komma på goda maträtter med saker vi redan har hemma. Förutom att det blir otroligt billigt känner jag mig så duktig :) En win-win-situation.


Nu har barnen skollov igen. Skönt för dem men det känns som jag gick miste om den härliga snart-är-jag-ledig-känslan som nog skulle ha kommit i dag. Planen var att jag skulle jobba till lunch i morgon och vara ledig på fredag.

Men nu när jag har varit hemma med en sjuk Ida har jag ändrat planen lite och tänker jobba några timmar på fredag. Jag hoppas även att jag kan jobba hela förmiddan imorgon, jag smiter iväg medan barnen sover och är riktigt tidigt på jobbet och sen hoppas jag att barnen tar sovmorgon och sen klarar sig utan mig i några timmar när de vaknat. Vi får väl se om det går så bra som jag hoppas.

Småfrallor

Vart försvann solen? Vi hade ju börjat drömma om sommaren som inte kändes så långt borta men nu faller det lite snöflingor genom luften. Det är ju faktiskt bara april så vi får väl ge oss till tåls ett tag till.


Ida är lite bättre i dag så vi passade på att baka småfrallor som vi ska mumsa på snart. Det här receptet använde jag ofta när Ida var liten. Perfekt bröd att baka när barnet sover och man har en lugn stund. Eftersom man bakar ut brödet på en gång och bara jäser en gång "gör man bort" allt på en gång och det är bara gräddning kvar tills senare och det gör inte så mycket om barnet vaknar och vill ha uppmärksamhet.


Småfrallor
25 g jäst
7,5 dl ljummet vatten
2 tsk salt
1 msk honung
1,5 msk olja
2,5 dl grahamsmjöl
17 dl vetemjöl

Smula jästen i en bunke. Lägg i salt och honung.
Häll på lite av vattnet och rör tills jästen har lösts. 
Slå på resten av vattnet, lägg i olja och nästan allt mjöl.
Arbeta samman degen, knåda ordentligt och tillsätt mer mjöl. 
Degen ska bli ganska fast och inte klibba.
Ta upp på bakbord och forma till ca 25 runda bullar.
Låt småfrallorna jäsa på plåtar i 0,5-1 timme.
Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter i 225-250 grader.
Låt svalna på galler under en bakduk.


Det är så himla skönt att baka ut frallorna på en gång och slippa vänta medan degen jäser i bunken. När man bakar med barn är det perfekt för det är inte lätt för en 6-åring att vänta när man precis har satt i gång med bakningen. En annan fördel är att det är så få ingredienser och det mesta har man hemma.


Nu är det dags för provsmakning! Ha en bra tisdag så hörs vi senare.

måndag 28 april 2014

Blåbär och kardemumma med Herkules

Som ni vet vid det här laget så var jag på ett Loppi bloggevent i lördags (här kan ni läsa mer om det) där jag fick se OBH Nordicas snygging - Herkules (kraftfull och tyst - allt man behöver).

Och självklart började jag drömma mig bort...

Foto: Petra Kyllerman / Kyllerphoto.com

Visst skulle den passa perfekt i vårt nyrenoverade kök?! 

Om jag hade en sån i min ägo skulle jag baka mina favorit-långpannekaka med blåbär och kardemummakrisp som jag sen skulle njuta av en bit ute i solen med en god kopp te. Vad skulle du baka?


Blåbärsrutor med kardemummakrisp
150 g smör
0,75 dl mjölk
3 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
Kardemummakrisp
2 dl vetemjöl
0,5 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
1 tsk nystött kardemumma
75 g smör, smält
Garnering
5 dl blåbär
2 tsk potatismjöl

Blanda ihop alla ingredienserna till krispet till en smulig massa och ställ kallt att vila en stund.
Smält smöret och dra kastrullen från värmen. Tillsätt mjölken.
Vispa ägg och socker vitt och poröst.
Sikta ner det torra ingredienserna och tillsätt smör- och mjölkblandningen. Rör smeten slät.
Häll smeten i en smord och bröad eller bakpappersklädd liten långpanna, ca 22 x 32 cm.
Blanda blåbär med potatismjöl.
Strö blåbär och krispsmulor över kakan.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 30-35 min.
Skär upp kakan i rutor när den kallnat.

LoppiEvent Food n' Lifestyle

I lördags var det äntligen dags för mitt första LoppiEvent 
och jag hoppas att det blir fler trots att jag bor 100 mil från händelsernas centrum. 

Det var inte bara solen och värmen i Stockholm som gjorde det till en perfekt dag. Loppi hade fixat i ordning ett bra event med bra mix av mat och livstil - som namnet avslöjade. Eventet höll till på Birka Cruises lounge vid Stadsgårdskajen. Som vanligt var jag tidig men det gjorde inte så mycket utan jag satt och njöt av utsikten över Djurgården.


När alla inbjudna bloggare hade bänkat sig drog programmet igång. Konferencier var Niiinis, en av mina favoritbloggare på Femme.se och en av deltagarna i första säsongen av Hela Sverige bakar. En annan som varit med i Hela Sverige bakar är Caroline Ahlqvist som vann andra omgången. I lördags var hon med och bjöd på chokladtårta med smak av lakrits, kanelbullar, minibiskvier och mycket annat gott. Jag hann inte smaka av alla sorter...men nästan.


Niiinis och Caroline skröt om OBH Nordicas Herkules, en kraftfull köksmaskin som går tyst (inte helt fel enligt mig). Åh så underbart det skulle vara att ha en sån vid all bakning här hemma. Kolla in den läckra kopparfärgen. Måste kanske söka till Hela Sverige bakar så man får chans att testa en :)

Foto: Petra Kyllerman/kyllerphoto.com

Nu i maj är det dags för Hela KändisSverige bakar i Tv4, en nyhet vi fick presenterade för oss (älskar nyheter). Vem tror ni vinner? Jag röstade på Erika Johansson, som är van vid tävlingsmomentet. Efter att ha sett Jonas Gardells Mitt enda liv på fredagkväll var det extra kul att Anna Book ska vara med. Ni som har sett Gardells show förstår vad jag menar ;)

Oscar Jöback var en annan som vårpeppade oss att komma igång med träning. Det är lätt att skylla på att man inte har tid, men egentligen handlar det om prioriteringar. Och han har så rätt. Man blir lite lätt imponerad när han berättar att han tränar 2-4 timmar per dag och då är inte hans grupp-pass som han leder medräknade. Ibland är han ledig på söndagar. Imponerande, är ordet! Hans mål i livet är att bli 100 år, rätt läckert/ovanligt mål. Han pratade också mycket om att både kropp och knopp måste få sitt.

Niinis och Oscar Jöback

Har ni hört talas om John Opsahl, Supermat och/eller Supernature? John, grundare till Supernature, pratade om supermat och alla deltagare fick med sig hans bok som heter just Supermat och är en stor succé i Norge. I förordet till boken står det "Supermat är enkelt. Genom naturens bästa födoämnen får du i dig stora mängder naturliga näringsämnen, som effektivt gör kroppen kapabel att läka sig själv. I den här boken får du nycklar till hur du kan använda supermat för att lyfta din hälsa till en helt ny nivå".

Allévo, Hela kändisSverige bakar, Yves Rocher och John Opsahl.

När scenprogrammet var klart var det dags för utställare, mingel och mingelmat (o Carolines fikabröd). Jag minglade (och åt) i nån timme innan jag tackade för mig och tog mig ut i sommarvärmen igen.

Vi bjöds på goda wraps.

Bland utställarna (och med produkter i vår välfyllda Goodie bag) fanns bl.a. Allévo, Yves Rocher, Birka Cruises och Sia bjöd på sin goda nyhet - frozen Yoghurt.

Vi fick smaka mango-varianten och den smakade riktigt gott. Måste prova de andra sorterna också.
Välfyllda goodiebags.

Jag drar ju ofta fram kameran (och skäms), när vi har gäster måste de vänta med att börja äta tills jag har tagit kort osv. Men här var jag inte ensam om att vara "konstig". Men det märktes att jag var lite ovan vid bloggevent för jag satte mig lite för långt bak för att kunna ta riktigt bra bilder. Men nu vet jag till nästa gång...

Så här såg det ut mest hela tiden - massa kameror och mobiler i luften för att föreviga det som hände på scen.

Tusen tack Loppi för inbjudan till detta event som gav mig mycket inspiration och vårpepp.
Hoppas vi ses snart igen!

Foto: Petra Kyllerman/kyllerphoto.com

Mer körsbärsträd, te och frukost

God morgon! Nu är jag hemma i Luleå igen efter en underbar helg i Stockholm. Vilka sommardagar vi har haft med uteserveringshäng, bloggevent, god mat o dryck och jag har fått en massa inspiration och ny energi.


Kul att komma hem men mindre kul att jag kom hem till en tokförkyld Ida med feber, nästäppa, öronont och framför allt jätteont i halsen. Det blir nog många isglassar i dag :) Men vi hoppas på snabbt tillfrisknande.

Tallrik nummer 1
Morgonshot

Gårdagen började vi med Rica hotells goda frukost. Alltså den innehåller allt och lite till. Först får man en morgon-shot med bl.a. ingefära som är bra mot så mycket…och så himla gott. Efter den är man redo att lasta på tallriken en första gång. För det finns så mycket att välja på så man måste gå flera gånger för att hinna smaka av så mycket som möjligt.

Igår åt jag så mycket till frukost så jag var mätt tills jag kom hem vid middagstid, men en sista tekopp i Kungsträdgården gick ner i alla fall innan vi tog Arlanda Express och begav oss hemåt för den här gången.


Nu ska jag gå igenom korten från Loppis bloggevent i lördags och skriva ett längre inlägg om den vårpeppen.

Ha en bra måndag så hörs vi senare!

lördag 26 april 2014

Intensiv och rolig/solig dag

En intensiv dag börjar lida mot sitt slut. Dagen började med en underbar frukost. Rica hotell har nog bästa frukosten ever, det är andra gången jag bor - och äter frukost - här så förväntningarna var stora sedan förra gången. Men jag blev inte besviken. Ett stort plus för att de har lösviktste, istället för bara de tråkiga påsarna som alla har i vanliga fall.


Efter frukosten tog jag mig mot Stadsgårdskajen för ett Loppievent för bloggare. Men jag var väldigt tidig, som vanligt, så jag satte mig och njöt av vår vackra huvudstad och av solen som sken.


Efter en stund i solen började eventet, det var första men inte sista gången jag är med på ett Loppievent där Niiinis från Hela Sverige bakar och Femme.se var konferencier. Ni får lite bilder nu men ett längre inlägg när jag kommer hem.


I vanliga fall är jag lite udda som drar fram kameran stup i kvarten för att ta kort, men här tog alla kort antingen med systemkamera eller med mobilen. Så skönt att slippa blickarna när man fotar allt möjligt…och omöjligt. 

Vi bjöds på mycket gott och fick med oss en välfylld goodie bag när vi gick hem. Så underbart för mig som älskar goodie bags :) Men den var tung att släpa på runt Stockholm.


Efter ett par timmar i Kungsträdgården blev det en fördrink med tilltugg på rummet innan vi åkte till Söder och åt på en restaurang på Folkungagatan som vi fått tips om. Den heter Harran och beskriver sig som "där Medelhavet möter Mellan Östern". God, prisvärd mat i lugn miljö - precis vad vi ville ha denna lördagskväll. På väg tillbaka till hotellet gick jag förbi Wayne's och köpte med mig en god efterrätt - chai-te och cookie.

fredag 25 april 2014

Körsbärsblommor, pasta och rosé

Oj så trött jag är! Nu ska jag bara skicka i väg ett snabbt inlägg till er sen ska jag sova.

Kan det bli vackrare?

Det första vi gjorde när vi kom in till Stockholm var att gå till Kungsträdgården för att titta på de vackra körsbärsblommorna som blommade. Åh så vackert det var!


Sen hade vi sån tur att vi hittade ett ledigt bord på en uteservering med sol, dessutom hade vi sån tur att maten var god :) I dag kändes det nästan som att det viktigaste var att få sitta ute o äta i solen. Jag åt en god pasta och drack ett glas rosévin. Sol och semester = rosévin.


Efter lunchen blev det en del strosande och shoppande på stan innan det var dags att byta om och bege sig till Karlaplan. Ikväll var det nämligen dags att se Jonas Gardell i Mitt enda liv och innan dess åt vi igen och åter igen blev det pasta och rosévin för mig. Mamma däremot valde pilgrimsmusslor.


God natt! Dags att lägga ner huvudet på kudden och jag lär somna på nån minut.

torsdag 24 april 2014

Risonisallad med köttbullar

Nu är weekend-väskan nästan färdigpackad och jag känner mig redo för en helg i huvudstaden. Kameran och datorn ska packas ner, så mig slipper ni inte :)

Jag hoppas att körbärsträden i Kungsträdgården inte har blommat klart än. I fjol var jag i Stockholm exakt samma tid för att se Justin Bieber med Olivia och då hade de inte börjat knoppat sig än och nu är de nästan utblommade. Har ni nå tips var jag ska äta o fika? Får jag inga tips lär det väl bli de gamla vanliga favoriterna. Och de är ju inte helt fel heller men det är alltid kul att prova nya bra ställen.

I dag blev det lite kylskåpsrens igen och det blev en barnvänlig risonisallad med köttbullar. Ida skulle på dans och Isak på fotbollsträning så det var bråttom, bråttom med maten. Och det här tog inte många minuter att fixa.


Risonisallad med köttbullar
kokt risoni
köttbullar
gurka
tomat
paprika
morot

Dela alla grönsaker och köttbullarna i mindre bitar.
Grovriv moroten.
Blanda ihop allt.
Servera, ät och njut.

Det blev godare än jag trodde och Ida verkligen älskade det. Hon sa flera gånger att det var såå gott och ville att vi skulle äta det varje torsdag. Att solen sken och värmde som en sommardag och att vi satt ute o åt gjorde ju inte att det smakade sämre precis. Oj så härligt det var! Jag hade gärna suttit kvar länge och njutit av kvällssolen, men det hade vi inte tid till i dag.

Vi hade en burk smaksatt crème fraiche i kylen som jag serverade som dressing till salladen. De mindre populära sakerna som vitkål, oliver och ruccola serverade jag på sidan om till dem som ville.

Krämig potatisgratäng

Redan torsdag och för mig är det veckans sista arbetsdag. Jippie! Åh vad jag längtar till Stockholm, men det lär blir småstressigt för det är en kort visit och ett fullbokat program. Tur att det är en kort arbetsvecka nästa vecka också för jag lär behöva semester :)

Till Tjälknul (det goda köttet vi åt i söndags) är det absolut godaste med en krämig potatisgratäng. Att använda philadelphiaost i gratängen är ett enkelt knep för att få den perfekt.

Tyvärr glömde jag ta ett bra kort som visar hur krämig och god gratängen var. Men ni får lov att prova själva :)

Krämig potatisgratäng 
1 kg potatis
1 gul lök
3 dl grädde
100 g philadelphiaost
1 klyfta vitlök
salt och peppar
riven ost

Skala och skiva potatisen och löken. 
Varva dessa i en smord ugnsform. Salta och peppra mellan varven.
Koka upp grädde och ost. Pressa ner vitlök. 
Häll ost- och gräddblandningen över potatis och lök i formen.
Om det ser för torrt ut så häller du på mer grädde.
Strö riven ost överst.
Ställ in i ugnen i 225 grader i ca 45 minuter, 
beroende på hur tjock potatisskivorna är och hur stor formen är. 
Täck med folie eller ugnspapper om det blir för brunt uppepå. 

Jag hällde på lite extra grädde innan jag ställde in formen i ugnen för torr potatisgratäng är ju bland det tråkigaste som finns. När den väl var i ugnen och jag såg hur det kokade och bubblade om den var jag rädd för att den skulle bli för blöt. Men den blev perfekt - krämig och god! Det blir även gott om man använder en smaksatt ost, t.ex. vitlök och örter. Se så, nu planerar ni in den här potatisgratängen i helgen med en god grillad köttbit….eller kanske Tjälknul.

onsdag 23 april 2014

Vårpepp

Jag tror det är nån som tycker att jag ska bli piggare nu när det är vår. 
Jag fick ett paket med vårpepp-saker.


Paketet innehöll lite smått o gott:

Naturdiet Blackberries innehåller lite kolhydrater och mycket protein. Den provsmakade Isak direkt efter träningen (då man ska äta proteiner).

Supernature Purely Greens Max är ett supermatkomplex som kan ge extra energi i vardagen.

Viatlinea Pro från Danone är en yoghurtkvarg med frukt- eller bärkompott i botten. Den lär Isak också lägga fingrarna på eftersom han hör hur alla som tränar äter kvarg stup i kvarten.

Friggs Te+ sockerbalans är ett rooiboste berikat med krom med smak av Chai och choklad. Mina favoritsmaker alltså.

BokenVårkänslor från Harlequin.

Sun-kissed Bronzing Minerals från Sheer Cover. Finmalda mineraler ger en perfekt balans av skimmer och färg till ansikte och kropp. Den har Olivia lovat att prova.

Step by Step från Ekorrens ekologiska godis utan konstgjorda färg- och smakämnen eller syntetiska sötnings- och konserveringsmedel. Godis utan konstigheter - perfekt!

Tack Loppi! Vi ses på lördag!

Lyxlunch

Mitt i veckan och jag slår till med en lyxlunch. 

Lörjrom på rostad macka, det är gott det. Inte så dumt att det blev kvar löjrom sedan påskens festmiddagar. En kopp chai-te till det och lunchen är fulländad. Och snart är det helg igen och dags för mer godsaker. Hur ska det här sluta?!


Ni glömmer väl inte att titta om ni är en av vinnarna i min och Estrellas chipstävling. Här hittar ni vinnarna. Jag saknar några adresser för att kunna skicka chipsen så skynda er in o titta. Snart drar jag nya vinnare.

Åter till pappershögarna!

tisdag 22 april 2014

Mangopannacotta med passionsfrukt

Då är veckan igång! Men nog har man varit lite dagvild idag, svårt att inse att det faktiskt är tisdag och inte måndag. Dagens middag blev de goda resterna från i söndags då vi åt Tjälknul och krämig potatisgratäng. Skönt ibland att det går fort att fixa middag. Nu ska jag duka bort och sen är det bara att ge sig i väg på föräldramöte innan jag får sjunka ner i soffan.

Söndagens påskdagsmiddag avslutades med mangopannacotta med passionsfrukt och jordgubbar. Tyvärr blev det inga rester från den :)


Mangopannacotta med passionsfrukt 6-8 portioner
5 dl grädde av valfri fetthalt
130 g mango (går bra med fryst)
0,75-1 dl gelésocker multi
6 passionsfrukter

Mixa mangon till en puré.
Koka upp mangopurén, grädde och gelésocker under omrörning.
Koka i ca 30 sekunder.
Häll upp i glas.
Låt stå kallt några timmar innan servering för att stelna.
Gröp ur passionsfrukterna och häll det på pannacottan.
Jag garnerade dessutom med en jordgubbe på glaskanten.


Perfekt avslut på en perfekt middag. Pannacotta är en favorit-efterrätt hos barnen och det är ju så otroligt enkelt att göra, framför allt när man använder gelésocker och inte gelatin. Mango som smaksättning var riktigt gott men det smakade en aning för lite tyckte jag så nästa gång provar jag nog 200 g mango. Det var gott med lite knastriga passionsfruktskärnor till den annars så lena pannacottan.

Ni som vill ha mjölkfritt vet väl att det går alldeles utmärkt att använda havrebaserad iMat från Oatly till pannacotta. Det har jag gjort flera gånger.

måndag 21 april 2014

Tjälknul

Nu är påskledigheten snart över och en ny arbetsvecka på ingående. Men det blir en riktig kortvecka med bara tre arbetsdagar för på fredag har jag semester när jag ska på en weekend-trip till Stockholm med mamma. Ska blir så härligt. Jag ska, som vanligt, bunkra av gott chai-te, se Jonas Gardell, gå på ett blogg-event, äta o fika gott, shoppa och bara njuta.

Till gårdagens middag bjöd vi på Tjälknul och potatisgratäng. Så enkelt att bjuda många på och så gott. Jag tror det blir en repris snart.


Tjälknul
1,5 kg fryst älgkött (av någon sämre bit)
Kryddad saltlag
1 l vatten 
1 dl salt
1 tsk socker 
0,5 tsk svartpeppar, krossad
1 st lagerblad 
15 st enbär 

Lägg det frysta köttet otinat i en ugnssäker form. 
Sätt in köttet i nedre delen av ugnen i 75 graders ugnsvärme. 
Låt köttet stå i ugnen 10-12 timmar (jag har det oftast i ugnen under natten)
Stick in en köttermometer när köttet tinat efter 2-3 timmar (eller på morgonen när du vaknar). Spetsen på termometern ska placeras mitt i den tjockaste delen. 
När termometern visar 60 ° C är köttet rött inuti, vid 70 °C är det rosa och vid 75 °C helt genomstekt.
Om det tar för lång tid höjer jag ugnsvärmen till 100 grader på morgonen.

Koka upp vattnet.
Tillsätt det övriga och låt koka i 3-4 min. 
Lägg det varma köttet i en bunke. 
Häll över lagen, som ska täcka köttet. 
Låt det svalna lite, täck över och ställ det kallt 4-5 timmar. 
Tag upp köttet och förvara det utan lag.
Skär köttet i tunna skivor.
Servera med potatisgratäng och en sallad

Jag ugnssteker köttet tills innertemperaturen är 70 grader, då tycker jag att det blir perfekt. Oj vad barnen älskar sånt här kött, de åt o åt o åt… Förut gjorde vi Tjälknul rätt ofta men nu blir det mer o mer sällan, men det måste vi ändra på nu när barnen verkligen älskar det här och det är ju så otrolig enkel tillagning.

Absolut godast till tjälknul är en riktigt krämig potatisgratäng och en god blandsallad. Ingen sås behövs till detta.


I salladen hade jag isbergssallad, ruccola, gurka, pärltomater, jordgubbar och grön färsk sparris. Potatisgratängen blev jag så himla nöjd med, jag tycker oftast de blir för torra eller för vattniga men igår blev den krämig och god precis som jag vill ha den. Vilken tur att vi gjorde alldeles för mycket så vi har en hel form över till morgondagens middag. Recept kommer!

Löjromsfyllda ägg

Inte kan man klaga på årets påskväder! Helt otroligt att solen har visat sig varje dag. Underbart! Men i och med detta kanonväder har det inte blivit så mycket bakat som jag hade tänkt mig. Men det kommer nog bättre bakväder-dagar framöver så jag hinner bli klar med mitt bak-uppdrag i tid.

Ni har inte fått all recept från vår skärtorsdagsbuffé bl.a. fyllde jag ägghalvor med en löjromsröra som blev riktigt lyckat.


Löjromsfyllda ägg
4 hårdkokta ägg
2 msk crème fraiche
2 msk löjrom
finhackad rödlök

Skala och dela äggen på hälften. 
Gröp ur gulan och blanda med creme fraiche, löjrom och rödlök. 
Fyll ägghalvorna med blandningen. 


Oj så gott och en riktig påskgrej. Eftersom jag använde äggulan till löjromsröran blev den (påsk)gul och fin. Och saker med löjrom blir ju alltid gott, eller hur? Tyvärr mättar ju ägg så bra så man orkar inte äta så många som man skulle vilja.

Nu ska jag ut i solen igen för en liten tupplur innan vi ska till mina föräldrar på go'middag. Hoppas solen skiner på er också och att ni njuter av denna annandagpåsk. 

Chipsvinnare

Nu är chipstävlingen avslutad och vinnarna korade.

10 påsar chips vinner
Sofie_Ahlstrom88

6 påsar chips vinner
Ragna_Marie

2 påsar chips vardera vinner
Christina.Kicki.Berglund

Grattis!

Mejla era addresser till mat-ro@hotmail.se så ser jag till att chipsen skickas till er så fort som möjligt.

söndag 20 april 2014

Påskdagsmiddag

Nu börjar en trevlig kväll lida mot sitt slut (liksom påskledigheten, snyft). 

Före middagen tog vi en campari o juice. Det är väl en riktig sommardrink, eller hur? Tänk er sommar, sol, altanhäng….och en campari o juice. När jag gick igenom bilderna såg jag att vi körde på ett oranget tema innan varmrätten eftersom vi även bjöd på löjrom. Men jag måste erkänna att det var en tillfällighet och inte en planerad handling.

Påskdagsmiddag
Välkomstdrink och förrätt
Campari o juice
Löjromstoast

Varmrätt
Tjälknul
Potatisgratäng
Sallad

Efterrätt
Mangopannacotta med passionsfrukt


Recept kommer de närmaste dagarna på alla godsakerna.

Thaichilimarinerad kyckling och krämig pestopasta

Gårdagens middag var en grillfavorit i vår familj. Jag vet inte hur många gånger per år vi äter thaichilimarinerad kyckling med krämig pestopasta. Men det är många gånger för det är nog den enklaste godaste grillmiddagen. Jag använder alltid Icas röda pesto för den är nötfri och har en underbart god smak av soltorkade tomater.

Båda recepten finns sedan tidigare här på bloggen men här kommer de en gång till och nu tillsammans.


Thaichilimarinerad kyckling
kycklingfiléer
thaichilisås
soja
olja

Skärkycklingfiléerna i ca 3 bitar/filé.
Blanda ihop thachilisås med lite soja och olja i en plastpåse.
Lägg kycklingen i marinaden och låt marinera några timmar.
Grilla.

Krämig pestopasta
pasta
pesto
crème fraiche
svartpeppar

Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
Häll bort vattnet och blanda med ganska mycket pesto.
Blanda ner lite crème fraiche så att pastan blir lite krämig.
Mal lite svartpeppar över pastan innan servering.
Ät den varm eller kall.