Måndag är inte min favoritdag men vi kan muntra upp den med dessa härliga bilder på lördagens goda drink. En riktig Bellini innehåller persikojuice, men i brist på det så använde jag hallon och gjorde en hallonbellini. Och det var ingen nackdel, så gott det blev.
Hallonbellini
5 dl hallon (blir ca 2,5 dl hallonsaft)
5 tsk florsocker
Prosecco eller annat vitt mousserande vin
Pressa ur hallonen i en sil för att bara få saften.
Rör ner florsocker och rör tills det löst sig.
Ställ kallt tills det är dags att servera.
Häll hallonsås i ett glas fyll på med vin.
Proportionerna ska vara ca 1/3 hallonsås och 2/3 mousserande vin.
Garnera ev. med några frysta hallon.
Visst har jag vackra glas? Jag älskar dem! |
Jag skulle inte bli förvånad om detta blir sommarens drink. Den var så fräsch, vacker och god så den är definitivt värd att bli det.
Tycker du om sött så kan du ta mer florsocker till hallonsåsen eller använda ett sötare vin. Men jag vill inte ha så söta drinkar så det här blev perfekt för mig.