Fredagar är alltid efterlängtade, men den här fredagen är lite extra välkommen. Det har varit en hektisk vecka och jag har inte varit helt pigg. Men nu ska jag vila och ha det bra i helgen. Jag ska inte ens laga nån mat. Olivia lovade göra nån god pasta åt oss (bra tradition) ikväll och både lördag och söndag ska vi bort. Underbart!
På lördag är det äntligen dags för årets hemmapremiär för Luleå hockey. Som vi har längtat! I år har hela familjen säsongskort så det blir mysigt att ha hela familjen på plats på hemmamatcherna.
Den här goda Salsicciapastan bjöd Emil på för några veckor sedan och hela familjen längtar tills vi får äta den igen. Det var så gott så jag tvingade honom att skriva ner receptet så att jag skulle kunna dela det :)
Salsicciapasta à la Emil
2 paket färsk salsiccia (eller annan god färsk korv)
3 vitlöksklyftor
0,5-1 gul lök
2-3 msk tomatpuré
500 g pasta
(mezze maniche rigate, eller annan rund ihålig pasta)
2,5-3 dl grädde
parmesan
Börja med att tömma korven ur skinnet, storlekar som en köttbulle.
Skär upp vitlöksklyftor i tunna skivor.
Finhacka gul lök.
Stek löken i olivolja, utan att den får färg.
Blanda i tomatpuré och rör till en paste.
Koka pastan al dente, enligt förpackningens anvisningar.
Spara lite pastavatten.
Lägg i korven i pannan och hacka upp den i mindre bitar.
Stek och blanda runt tills korven är klar, den ska ha tuggmotstånd.
Ev kan man behöva hälla bort lite fett som släppt från korven.
Tillsätt grädde och låt koka upp till en krämig sås.
Häll lite av pastavattnet i såsen.
Tillsätt pastan i såsen lite taget och rör runt ordentligt.
Servera i djup skål och toppa med rikligt med parmesan.
Emil gjorde 1,5 sats när han bjöd oss på den och då använde han 2 salsiccia- och 1 persilladekorv, det var supergott och blev en extra krydda.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar