Det sämsta med att jobba hemma är ju att jobb-datorn är hemma även på ledigheter. Så kommer jag på något jag bör göra eller kolla så är det alldeles för enkelt att smita ner på kontoret en sväng. Måste bli bättre på att släppa jobbet när jag är ledig.
I fredags fick Leif ett enormt påskägg proppfullt med godis från jobbet och efter att ha smakat lite för många bitar var jag sugen på en lite fräschare och nyttigare middag i lördags. Så det fick bli en bulgursallad med marinerad lövbiff. Gott och fräscht!
Sesammarinerad lövbiff med bulgursallad
Sesammarinad
4 msk japansk soja
1 tsk tabasco
2 msk risvinäger
2 msk sesamolja
1 kg lövbiff
Strimla biffen och stek i lite olivolja så att köttet får färg.
Låt pannan svalna något och rör i soja, tabasco, risvinäger och sesamolja.
Häll över i en skål och låt gärna stå över natten i kylskåp.
Bulgursallad
4 dl bulgur (okokt)
2 paprikor i olika färger
4 tomater
1 påse spenat
1 rödlök
2 morötter
1 fetaost
Dressing
3 tsk av marinaden
3 msk olivolja
3 msk färskpressad citronsaft
Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen.
Tärna paprika, tomater, rödlök och fetaost. Skiva morötter tunt.
Rör ihop dressingen.
Blanda dressigen med bulgur, grönsaker, spenat, lök och ost.
Lägg upp på ett fat och toppa med sesammarinerade lövbiffen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar