Den här kantarellpajen passar perfekt till skaldjur och vi hade den på vår mini-kräftskiva. Jag hade ett lchf-pajskal, men det passar med andra pajskal också så klart. Har du nån favorit så använd det, eller prova ett nytt. Här hittar du massa olika varianter.
Kantarellpaj med Västerbottensost
Lchf-pajskal
3 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
40 gram smör
1 msk fiberhusk
0,75 tsk salt
1 ägg
Mixa mandelmjöl och sesamfrön i mixer/blender.
Lägg i resterande ingredienser och kör till en deg.
Lägg degen att vila i kylskåp ca 30-60 minuter.
Tryck ut den i en smord pajform.
Förgrädda i 175 grader i 8-10 minuter
Kantarell- och Västerbottensost-fyllning
100-200 g kantareller
0,5 gul lök
150 g riven västerbottenost
2,5 dl grädde
3 ägg
salt o peppar
Finhacka löken och skär svampen i mindre bitar.
Stek i smör, krydda svampen med lite salt och peppar.
Lägg svamp- och lökfräset i pajskalet.
Strö över osten.
Blanda grädde och ägg. Dra några varv med pepparkvarnen.
Häll äggsmeten i pajskalet och grädda ca 25 min i 200 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar