lördag 26 september 2009

Fläskfilégryta thai

Idag har jag äntligen hunnit putsa fönster, dessutom hann jag med en promenad - skönt. Ida verkar äntligen vara frisk och Luleå hockey tog sin första vinst för säsongen.

Fläskfilégryta thai
600 g fläskfilé
1 burk kokosmjölk
2 dl grädde
0,5-1 dl thaichilisås
2 msk tomatpuré
1 stor gul eller röd lök
3-4 st morötter
1 röd paprika
0,5 burk minimajs (à 425 g)
Salt
Peppar
Chilipeppar

Skär filéen i tunna skivor. Skär morötter i skivor, löken i klyftor och paprikan i bitar.
Bryn filén gyllenbrun på bägge sidor, salta och peppra.
Koka upp kokosmjölk, grädde, thaichilisås, tomatpuré och lite chilipeppar.
Tillsätt morötter och lök. Låt puttra tills de är mjuka.
Tillsätt fläskfilén, paprikan och minimajsen, koka någon minut tills allt är varmt och paprikan mjuknat något.
Smaka av med mer krydda om det behövs.
Servera med ris och sallad.

Det här tyckte hela familjen om, framför allt Leif och Olivia sa att det var jättegott. Jag använde inte hela burken med kokosmjölk. Grönsakerna kan man variera efter egen smak, broccoli eller bambuskott skulle också passa i grytan. Vill man ha en stark gryta är det bara att öka på mängden chilipeppar.

3 kommentarer:

  1. Supergott! Kan verkligen rekommenderas!

    SvaraRadera
  2. Vad kul! Jag tror faktiskt inte att jag har ätit den sen jag bloggade om den. Men nu blev jag jättesugen så det blir nog Fläskfilégryta Thai till middag i helgen :)

    SvaraRadera