lördag 11 december 2010

Lingonkräm till pepparkakor

I dag har både Olivia och Isak blivit julfina i håret. Det är så skönt att hårfriseringar har börjat ha lördagsöppet så man slipper ta ledigt från jobbet. I dag är det riktigt kallt ute -16 och blåsigt så nu är det skönt att jag får vara inomhus och inte behöver ut nå mer i kväll. Imorgon blir en spännande dag. Alla barnen ska träffa en homeopat som ska försöka få bort deras allergier, astma och eksem. Efter det ska vi träffa Feng shui-konsulten och gå igenom rapporten hon har skrivit om vårt hus.

Att äta ädelost på pepparkakor har blivit väldigt populärt och nästan en självklarhet till glögg. Igår provade jag en lingonkräm till pepparkakor och det blev väldigt gott så i fortsättningen kommer det nog bli en självklarhet till glögg här hos oss.
Lingonkräm
150 g philadelphiaost
0,5 dl lingonsylt

Blanda ihop osten och lingonsylten. Smaka av att det blir en bra blandningen.
Servera i en skål så att var och en själva får ta en klick på pepparkakor. Eller gör i ordning kräm på pepparkakor och servera på ett fat.

Det här var jättegott och enkelt så jag kommer definitivt göra om detta. Vi serverade lingonkrämen till hyvlade pepparkakssticks.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar