torsdag 18 juli 2013

Ostfyllda baconlindade korvbröd

Nu har vi äntligen fått vår ugn och häll installerad. Kanske inte den bästa tajmingen eftersom jag bakar för fullt inför morgondagens kalas. Men bättre nu än efter helgen :) När elektrikern kom hade jag en tårtbotten i ugnen så han fick vänta i en kvart innan han fick bryta strömmen. Tur att vi har en snäll elektriker som mest skrattade åt "eländet". Men nu känns det lite nervöst att fortsätta med bakningen och matlagningen och använda de nya grejerna som jag inte känner till...och inte vill smutsa ner.

Igår till lunch åt vi ostfyllda baconlindade korvbröd. (Smart av mig att tillaga bacon i den gamla ugnen och inte den nya) Visst låter det knäppt? Och inte speciellt gott? Men så förvånade vi blev när vi smakade!
Ostfyllda baconlindade korvbröd

8 korvbröd
0,5-1 pkt mjukost med smak (400 g)
2 pkt bacon 

Smöra korvbröden rikligt med mjukost. 
Linda två bacon runt ett korvbröd och placera på en plåt med bakplåtspapper. 
Lägg dem med lite mellanrum. 
Grädda i 225 gr i ca 20 min. 
Servera med en god sallad. 

Som sagt var så var jag (och Olivia) väldigt skeptisk till detta, men vi gav det en chans i alla fall eftersom vi hade korvbröd över och både mjukost o bacon är ju gott. Till vår stora förvåning var det väldigt gott, en roligare variant på varma mackor så det här kommer vi nog göra fler gånger. Nästa gång kanske det blir till en fredagsmysmiddag i höst, då man vill ha nå gott som går fort att fixa. Smaken är lätt att variera genom att använda olika smak på mjukosten, t.ex. räk-, kräft- eller skinkost.

Nu måste jag gå och läsa lite instruktionsböcker så jag lär mig mina nya "leksaker" för jag har mer saker att förbereda inför imorgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar