tisdag 30 juli 2013

Dags för lite Matro-limpa?

Det blev en dag i köket i dag som jag misstänkte redan i morse. Jag började med att baka min och Idas favoritlimpa som självklart heter Matro-limpa. Den är så saftig och god med både rågkross och linfrökross. God som den är och underbar att rosta!


Sen provade jag baka Macarons med Kungsörnens mix. Det gick väl inte så jättebra och det var inte mixens fel tror jag. Men jag ska göra ett nytt försök om nån dag för det var inte det minsta jobbigt i alla fall. Var väldigt enkelt, problemet var att de inte höjde sig så att man fick den karakteristiska "macaron-foten", det var inga problem att få lös dem från pappret - alltid något :)

Det började bra i alla fall. Ni slipper se slutresultatet :)
Både jag och Olivia var såå sugna på broccoli så till middag gjorde jag en broccoligratäng som vi åt till korv, de andra tråkmånsarna åt makaroner istället för broccoli. Det var riktigt varmt i köket innan jag var klar med allt och fick stänga av ugnen.


Nu när vädret är sämre men framför allt för att grillmästaren har börjat jobba har jag svårt att komma på middagar som ska tillagas i köket. Har ni några tips!

2 kommentarer:

  1. Tror att du gjorde samma fel som mig med mixen. Vispade inte nog mycket. Tror att man måste vispa exakt så länge det står på mixen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vispade länge med elvisp, så jag var rädd att jag vispade för mycket. I instruktionerna till smeten stod att man skulle vispa i 5 minuter och till smörkrämen stod vispa 5 minuter med elvisp. Ska man inte ha elvisp till smeten då, eller? Jag har två paket till så jag ska göra nya försök så småningom.

      Radera