måndag 29 juli 2013

Potatispaket på grillen

God morgon! Eller vi har varit vakna ett tag men inte gjort så mycket än så det känns fortfarande som morgon trots att det är lunchtid. Idag är det mulet men fortfarande ganska varmt, perfekt städ- och tvättdag. Precis som jag hade planerat, så nu borde jag sätta fart istället för att sitta här vid datorn. Men jag har faktiskt gjort lite nytta vid datorn får jag trösta mig med. Jag har sålt lite grejer som vi inte använder mer, jag har fakturerat och jag har hämtat inspiration till vårt kommande altanbygge.

Visst grillar ni fortfarande? Och vill ha fler grillrecept? De här potatispaketen är populära här hemma. Nästa gång ni kokar potatis så ser ni till att koka extra mycket så det blir kvar potatis till en extra måltid.
Potatispaket på grillen
kokt (färsk)potatis
smör
salt
peppar
grillfolie

Dela grillfolien i mindre bitar. En foliebit/person.
Skiva potatisen och lägg på foliebitarna.
Klicka över en bit smör. Salta och peppra.
Vik ihop folien så skarven kommer uppåt. Ida kallar det för båtar.
Lägg på grillen så att potatisen blir varm och smöret smälter.

Potatisen blir så god så beräkna att varje person äter lite mer än vanligt :) Vill man så kan man fylla foliepaketen med lök eller andra grönsaker också om man vill. Men den här gången gjorde jag den enklaste varianten. Antingen äter man direkt ur sitt foliepaket eller så häller man upp potatisen på tallriken, det smälta smöret som då har sjunkit ner till botten hälls då över potatisen och det blir extra smarrigt.

Skivade potatisar, en klick smör, lite salt o peppar på en bit folie.
Fyra foliepaket redo för grillen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar