tisdag 17 november 2015

Var snäll

Har ni sett Bris och Nobes snygga samarbete? Jag tycker dessa flaskor är så snygga med så fina budskap. Ett perfekt samarbete då Aloe Vera-drycker är så populära hos barn och ungdomar.

Var snäll - Dröm stort - Tro på dig själv


Mina barn älskar Aloe vera-drycker, NOBE aloe vera är en svensk dryck som innehåller 50% aloe vera och finns i åtta olika smaker. Samtliga är utan konserveringsmedel och innehåller endast naturliga färger och smaker. Läs mer på www.nobealoevera.se

BRIS, Barnens rätt i samhället, är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden svensk organisation som erbjuder stöd och hjälp till utsatta barn och unga. Läs mer på www.bris.se


Nu blir det jobb några timmar och sen ikväll ska jag på roligheter igen. I kväll är det dags att laga mat med Scandics kökschef, älskar såna event. Ni kommer väl ihåg när jag var i Brändön med jobbet, jag blir fortfarande lycklig när jag tänker på den kvällen. Här kan ni läsa mer om det matlagningseventet.

Självklart hänger kameran med ikväll så ni kommer också få ta del av lite matlagning. Hinner jag så blir det lite Instagram-bilder under kvällen också. Ni kommer väl ihåg att jag heter @matro_sara på Instagram.

måndag 16 november 2015

OBH Nordicas Celsius Whisk

Tack var Trybe har jag fått möjlighet att prova OBH Nordicas Celsius Whisk, en ballongvisp med digital termometer. Du kan mäta temperaturen både vid vispning (perfekt till julknäcken) eller som en vanlig kökstermometer (till julskinkan?)

Här ser ni termometerns båda användningsområden, med visp i kastrull eller utan visp i steken.

Celsius Whisk presenterar aktuell temperatur på några sekunder och mäter temperaturer från -50 upp till 200°C med 0,1°C upplösning.

Först tänkte jag att det var en onödig pryl i köket men jag kommer på fler och fler användningsområden. Och jag tycker om att den är så enkel att diska, själva vispen knäpper man lätt loss från termometern och kan på så sätt diska den utan att vara rädd att det ska komma in vatten i termometern.

Bilder lånade från OBH Nordica
I samarbete med Trybe.com

Nötfri Nutella

Ni läste rätt! Nu har jag ett kanonrecept på Nötfri Nutella. Jag älskar nötfria saker och drömmer om en nötfri värld. Olivia älskar Nutella men pga Ida och Isaks nötallergi får hon aldrig äta Nutella hemma och vi kan aldrig prova alla roliga och smaskiga recept med Nutella. Men nu kommer det bli ändring på det! Här ska det bakas med denna nötfria Nutella.


Nötfri Nutella
300 g pumpakärnor
2,5 dl florsocker
1,5 dl kakao
2,5 tsk vaniljsocker
150 g (mjölkfritt) margarin
1 dl rapsolja
2,5 msk (havre)mjölk

Smält margarinet och låt svalna något.
Rosta pumpakärnorna i torr och het panna. Passa noga för de bränns lätt.
Mixa dem till ett mjöl.
Blanda/mixa ordentligt ihop med alla övriga ingredienser.
Förvara i kylskåp.

Mmm vad gott det här var. Men jag, Ida och Isak som var hemma och provsmakade vet ju inte hur vanlig Nutella smakar så vi fick vänta några timmar på att Olivia kom hem och vi fick ett expertutlåtande. Och vet ni vad hon sa? Att den här var mycket godare än vanlig Nutella! Jippie!

Jag tyckte att jag mixade pumpakärnorna ordentligt men som ni ser på bilden så kan jag mixa dem ännu mer. Det får jag prova nästa gång och det lär inte dröja. Undra vad jag ska baka? Vilket av alla mumsiga nutella-recept jag har sett ska jag prova.

Receptet hittade jag i Astma- och Allergiförbundets tidning Allergia, en tidning som alla medlemmar får hem i brevlådan gratis. Tips!

söndag 15 november 2015

Perfekt avslutning

Efter en perfekt avslutning på helgen sitter jag nu i soffan och väntar på Bron. Så bra och spännande serie. Visst följer ni den?

Middagen åt vi på All Star, en försenad födelsedagsmiddag med hela familjen för Leif. Det var så gott och mysigt med bra service. Vitlöksbrödet var bland det godaste jag ätit. Jag åt sedan samma som senast - deras Creamy Bourbon Chicken, det blev även Olivias val. Killarna valde varsin hambugare och Ida åt sin favorit - chicken nuggets.


Efter restaurangbesöket var det dags för Idas basket och när hon kom hem från träningen invigde vi bastusäsongen. Jag älskar att avsluta helgen med att bada bastu och nu lär vi göra det många söndagar framöver, enda tills våren och sommaren är här igen.

Oj, snart börjar Bron nu måste jag skynda mig att koka en kopp te! Vi hörs i morgon då ni ska få mitt nya favoritrecept. Är så lycklig för att jag har hittat det. Ni som följer mig på Instagram (@matro_sara) vet redan vilket recept jag pratar om.

Matsedel v.47 november 2015

Oj, vad snabbt den här helgen gick. Jag hade behövt minst en dag till för att hinna med hälften av allt jag hade velat hinna. I och för sig var vila prio ett och det har jag hunnit med i alla fall. Nu ska vi snart på restaurang för att fira veckans jubilar, så jag slipper dessutom laga mat och diska i dag :)

Lite sent kommer här nästa veckas matsedel. Hoppas ni hittar nå gott eller åtminstone får lite inspiration till god matlagning.


Matsedel v.47 november 2015
Köttfri Måndag
Krämigt, smakrikt och gott

Tisdag
Godaste laxen vi ätit på länge

Onsdag
Allt-i-ett-gott

Torsdag
Fläskfilé i pestosås och tagliatelle
Fläskfilé, pesto och pasta säger allt.

Mysfredag
Barnfavorit

Veckans godsak
Tjuvstartar med lite julsmaker med den saftigaste mjukpepparkakan

lördag 14 november 2015

#PrayforParis

I dag är det en riktigt deppig dag. Så ofattbart det som har hänt i Paris. Tv4 har stått på här hemma och jag har följt sändningar från och till hela dagen. Så tragiskt att det finns sån ondska.


Det viktiga nu är att inte börja hata, för det för inget gott med sig.


Snabbkyckling med chili-crème fraîche

I torsdags var det snabba ryck med middagen när jag kom hem. Många var hungriga och Leif skulle i väg på möte. Med hjälp av tinade kycklingfiléer, smaksatt crème fraîche och pasta är det enkelt att fixa en god middag på några minuter.


Snabbkyckling med chili-crème fraîche 
1 kg kycklingfilé
2 morötter
1 msk kycklingfond
2 dl crème fraiche mexican chili (eller annan chili-cf)
1 dl mjölk
salt o peppar

Skär kycklingen i mindre bitar, stek dem, salta o peppra.
Skala och grovriv morötterna, tillsätt till den stekta kycklingen och stek några minuter.
Tillsätt fond, crème fraîche och mjölk.
Koka ihop några minuter.
Servera till pasta.

Jag hade ingen idé vad jag skulle göra för kycklinggryta men eftersom jag hade en chili-crème fraîche hemma använde jag mig av den. Enkelt och gott! Och eftersom jag inte hade så lång tid på mig att fundera passade det perfekt.

Det är svårt att misslyckas med kyckling och pasta, eller hur? Så även den här snabbvarianten var god. Till lunch i går tillsatte jag en näve ruccola innan jag satte in matlådan i micron och det blev kanongott. Så nästa gång blir det ruccola direkt ner i grytan redan vid tillagningen.