Vackert och gott bröd som passar på vilket buffé- eller grillbord som helst.
Snabb-focaccia
1-2 färdig pizzadeg
olivolja
svarta oliver
fetaost
soltorkade tomater
flingsalt
färska örtkryddor t.ex. timjan, oregano och/eller rosmarin
Ta fram degen så den blir rumstempererad.
Ringla lite olja på en plåt.
Om du använder 1 pizzadeg viker du den dubbelt innan du lägger ner den på plåten.
Om du använder 2 pizzadegar, lägger du dem på varandra på plåten och trycker/kavlar ihop dem något.
Tryck ner små fördjupningar över degen och stoppa ner oliver, fetaost och tomater i dem.
Ringla över olja och strö över flingsalt och kryddor.
Grädda i 225 C ca 15 min tills brödet blivit fluffigt och fått fin färg.
Skär i rutor och servera genast.
Detta bröd går att variera en massa, men det här är nog den variant vi använder oftast. På bilden har vi färska tomater och det är också gott men degen/brödet blir rätt blött av det.