Jag läser nyheter o lite bloggar, scrollar igenom instagram o facebook och funderar på vad dagens blogginlägg ska handla om.
Tanken var att vi skulle äta kycklingtacos idag men eftersom Isak hade ätit på stan med kompisar efter skolan ändrade jag snabbt och spontant middagsplanerna. Istället gjorde jag en krämig och supergod broccoligratäng och dessutom stekte jag lite vitkål och paprika som behövde användas upp.
Tillsammans blev det en supergod och snabblagad middag till mig och Ida. Ida berömde maten flera gånger och jag njöt av berömmet och att hon också älskar broccoli lika mycket som jag gör.
Broccoligratäng
1 bukett färsk broccoli
4 ägg
2 dl grädde
50 g färskost
salt o peppar
grillkrydda
Dela broccolin i mindre bitar. Lägg i en smord ugnsform, salta o peppra.
Ställ in i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter för att broccolin ska mjukna.
Blanda ihop ägg, grädde och färskost, Krydda med grillkrydda och lite salt o peppar.
Häll äggblandningen över broccolin.
Tillaga i 200 grader ca 20 minuter tills äggstanningen stelnat något, men inte för mycket för den är godaste om den fortfarande är lite krämig.
Stekt vitkål o paprika
vitkål
paprika
salt o peppar
grillkrydda
Strimla vitkålen och skär paprikan i mindre bitar.
Stek i olja, krydda med grillkrydda och lite salt o peppar.
Något annat som är typiskt för måndagar det är att jag försöker komma i säng lite extra tidigt för oftast är jag så himla trött just på måndagar. Och i dag är det inget undantag. Snarare är jag nog lite tröttare än vanligt för jag har varit vaken en hel del i natt pga en hemsk huvudvärk, som nu äntligen verkar ge med sig.
Så jag ska faktiskt packa bort datorn och gå o lägga mig nu så att jag är pigg o kry imorgon.
God Natt!