tisdag 21 maj 2019

Snurrigt

Efter att ha jobbat mycket i flera dagar och knappt haft nån minut till vila och återhämtning känns det sååå skönt med en ledig kväll i dag. Jag njuter 💖 Extra härligt att vi fick en varm och solig kväll och kunde chilla i vår lounge och sedan äta grillmiddag ute. Det gäller att passa på för enligt prognosen ska det nu bli sämre väder igen.

Jag sitter faktiskt ute just nu och bloggar också. Underbart! Ida varvar att spela basket och hoppa studsmatta, perfekta sommaraktiviteter enligt henne - förutom att bada då förstås. Men det får hon vänta ett tag på.

Bild från i fjol, men det ser likadant ut i år😍

Jag var lite sugen på att gå på en kvällspromenad eller rättare sagt så borde jag gå på en promenad. Men jag tror inte att jag lyckas slita mig från loungemöbeln och jag hade ju tänkt ha en riktig slöarkväll så jag tror jag håller kvar den tanken och skippar promenaden o njuter av vilan istället. Det kommer fler kvällar och fler möjligheter till promenader.

Nu ska jag fortsätta ta det lugnt, hoppas att ni också har en bra tisdagkväll💖

måndag 20 maj 2019

Grillkryddade kycklinglår i Crock Pot

Då var det måndag och vardag igen och man vill gärna har snabblagade goda maträtter till middag då alla kommer hem hungriga och trötta från jobb o skola.

Att använda en Crock Pot är mitt bästa knep för att snabbt få middagen på bordet när man väl har kommit hem. Eftersom middagen då tillagar sig själv medan man är på jobbet och är färdig när man kommer hem. Det största problemet är dock att ibland tillagas maten för länge och blir så mör så den faller sönder. Därför är pulled pork perfekt att tillaga i en Crock Pot.


Grillkryddade kycklinglår i Crock Pot

1 kg kycklinglår
smält smör
kinesisk soja
grillkrydda

Till grytan
0,5 gul lök, i klyftor
1 st morot, i bitar
1,5 dl vatten
0,5 msk kycklingfond

Blanda smör med soja och grillkrydda och pensla runt om kycklinglåren. 
Lägg lök, morötter, vatten och fond i en botten på Crock pot-grytan. 
Lägg kycklinglåren ovanpå.
Tillaga på låg effekt i 5 timmar.
Kontrollera att kycklingen är klar genom att se att skära ett snitt för att se att vätskan är klar och köttet vitt.

Vi var många till middag så jag gjorde 2 kg kyckling och det rymdes 😀

I dag är det kvällsjobb som gäller igen, men just nu har jag en paus när jobbdatorn (eller i alla fall systemen) får tänka och jobba utan mig. Tack o lov är det inte så ofta jag måste jobba på kvällarna för trots att det bara är nån timme jag måste jobba så är det mentalt jobbigt att veta att jag har tider att passa även på kvällstid. När jag väl kommer hem från jobbet då vill jag vara ledig och själv styra över min tid.

söndag 19 maj 2019

Matsedel v.21 maj 2019

Trodde ni att jag hade glömt veckomatsedeln? Det har jag inte, men det har varit fullt upp hela dagen med Idas basketavslutning som vi har haft här hos oss. En lyckad avslutning med 10 baskettjejer, hamburgare, fika och tävlingar i strålande sol.

Här kommer veckans matsedel lite senare än vanligt men som vanligt hoppas jag att ni hittar nå gott som ni vill prova.


Matsedel v.21 maj 2019

Köttfri måndag

Tisdag

Onsdag

Torsdag

Mysfredag

Veckans godsak

lördag 18 maj 2019

Majskräm

Åh vilken underbar dag jag har haft med en perfekt blandning av jobb och vila. Nu ligger jag utslagen i soffan efter en riktigt god middag där jag åt alldeles för mycket. Först lite vila och se'n ska jag ta en kopp te och ett smakprov av mina nybakade bullar. Finns det nå godare?

Innan jag lägger mig och vilar i soffan ska jag ge er ett supergott tillbehör, som är mitt nya måste till pulled pork. Jag borde ha gett er det här receptet redan igår så hade ni kunnat smaka det till fredagstacon. Men bättre sent än aldrig....


Majskräm

4 små burkar majs
1 vitlöksklyfta
2 dl gräddfil
Salt o Peppar

Häll bort vätskan från majsen och lägg dem sedan på en ugnsplåt.
Rosta majsen i 180 grader i ca 10-15 minuter. Den ska bli lite lätt rostad men inte bli brun. 
Mixa majsen, vitlök och gräddfil med en stavmixer tills röran är ganska slät. 
Smaka av med salt o peppar.
Servera kall eller varm.


Jag har bara serverat den kall till pulled pork och tacos. Men jag kan tänka mig att det är ett gott tillbehör till en köttbit och då passar den kanske varm. Måste testa det.

fredag 17 maj 2019

Sovstund och go'middag

Vilken skön dag vi fick och det ska vara sol och hyfsat varmt hela helgen. Som vi behöver det!

I dag slutade jag tidigt pga huvudvärk. Istället för att sitta på jobbet o plågas och inte få något gjort så åkte jag hem och la mig o sov. Så himla skönt för när jag vaknade så var huvudvärken borta och jag kunde njuta av att det var fredag. Så nöjd med mitt åka-hem-tidigt-beslut som var så lyckat.

Det var endast jag, Ida och Isak hemma till middag, de åt pasta- och köttbullsallad medan jag gjorde en sallad med kräftstjärtar och caesardressing till mig. Så härligt att vi kan sitta ute o äta middag igen.  Nu hoppas vi att vi har flera soliga o goda utemiddagar framför oss.


Fredagkväll innebär soffhäng med Let's Dance på tvn, datorn i famnen och lite godsaker på bordet. Det är dock en skillnad, eftersom jag sov på eftermidda'n är jag inte lika trött som jag brukar vara på fredagkvällar. Skönt!

Nej, nu måste jag stänga ner den privata datorn och öppna jobb-datorn för nån timmes kvällsjobb innan det blir helg på riktigt.

Planer, planer, planer

Igår sken solen och jag fick akut längtan efter sommaren🌞

Efter jobbet satte jag o en kompis oss på en uteservering och njöt av min favorit-sommardrink - Aperol Spritz. Men det var inte lika varmt o skönt ute som man kunde tro eftersom det blåste så mycket. Så när vi hade druckit upp drinken, gick vi in i värmen och åt middag. Men sommaren är på gång...

Nånting som redan är här, det är fredagen och solen skiner även i dag och prognosen säger att det ska bli varmt i dag och i morgon. Så här ska njutas💖

Vi har en ganska fullproppad agenda för helgen och mycket vi vill hinna med. Är glad om vi hinner en bråkdel av alla våra planer. För jag tänker inte stressa hela helgen, utan som vanligt vill jag ha lata förmiddagar med långfrukost och några lugna timmar utan måsten. Det är energipåfyllning deluxe för mig!

Det vi inte hinner i helgen får vi fixa till veckan...eller nästa helg. Är dock orolig att helgen kommer kännas som bilden nedan 👇


Nu har jag snart varit vaken i tre timmar och det börjar bli dags att cykla i väg till jobbet. Yes, jag har kommit igång med cyklingen igen. Tack solen för det! Först ska jag bara se till att Ida tar sig upp och inte somnar om. Lättare sagt än gjort....

onsdag 15 maj 2019

Hallonpaj

Nu har det vänt! Det är den känslan man har på onsdag efter jobbet, eller hur? 😀 För nu har det vänt ner mot helg igen. Jag måste dock jobba hemifrån lite ikväll, men jag slipper vara på jobbet i alla fall. Att jobba hemma känns nästan inte som att jobba.

Jag berättade att jag skulle söka inspiration till att baka nå gott till söndagens basketavslutning. Det har jag gjort och jag hittade en massa godsaker så nu måste jag bestämma mig för en sort. Men jag tror faktiskt att jag redan gjort det valet.

Den här goda hallonpajen blir det inte i alla fall. Trots att det var supersmarrig är jag inte sugen på paj och vaniljsås/grädde/glass på söndag. Men jag tycker absolut att ni ska testa den.


Hallonpaj

150 gram smör
1,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
ca 500 g frysta hallon

Smält smöret och blanda med de övriga ingredienserna förutom hallonen.
Lägg de tinade hallonen i en pajform och fördela smeten någorlunda jämt över.
Grädda i 200 grader i ca 20-30 minuter.


Såna här enkla pajer som dessutom blir supergoda är favoriten. Tänk dig att äta den ute en solig dag med en klick grädde. Inte mycket som slår det.

Kommer ni ihåg den konstiga men otroligt goda tårtan jag gjorde till påsk? Till den tårtan använde jag halva pajen, andra halvan åt jag med grädde eller vaniljsås. Här hittar ni receptet på tårtan. Ni måste testa den....också.