Vi bjöd på den här på Idas kalas och jag funderar på att baka den till min också. Men jag har inte bestämt mig än. Den har en nackdel och det är att den är så mastig så man orkar knappt nå mer fika 😀
Jordgubbs- och kladdkaketårta
Kladdkakebotten
4 st ägg
3,5 dl strösocker
200 g smör
150 g mörk choklad (70 %)
0,5 dl kakao
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt
Vispa snabbt ihop ägg och socker.
Dela smöret och chokladen i bitar.
Smält smör och choklad i en
skål över vattenbad.
Tillsätt chokladsmeten till äggsmeten.
Blanda kakao, vetemjöl, bakpulver och salt
i en separat bunke.
Sikta mjölblandningen genom en sil i smeten. Blanda med en slickepott.
Smörj en kakform med löstagbar kant (24 cm i diameter). Ströa med kaka.
Häll i smeten.
Baka i nedre delen av ugnen i 175° ca 40 min.
Provstick – kakan ska vara fast men ändå lite kladdig.
Fyllning
5 dl grädde
1,5 liter jordgubbar
Låt kakan svalna och ställ
i kylen, det är viktigt att kakan
är kall när man delar den.
Dela kakan i 3 tårtbottnar.
Vispa grädde.
Rensa jordgubbarna. Dela ca 1 liter i mindre bitar. Vänd ner i grädden.
Bred jordgubbsgrädde mellan tårtlagren och på toppen.
Garnera med resterande jordgubbar.
Vi har varit i Stockholm på en minisemester se'n i torsdags och redan i morgon åker vi hem. Vi har haft bra men otroligt varma dagar, det sägs att det var sommarens varmaste dag i dag och det är ju inte optimalt när man är på en storstadssemester. Vi har inte orkat shoppa men vi har haft riktigt bra dagar ändå och hunnit med lite allt möjligt och försökt hålla oss vid vatten där det fläktar.