Fläskfilépasta med mozzarella, tomat och basilika
tagliatelle
7 hg fläskfilé (eller fläskytterfilé)
1 dl crème fraiche
1 msk kalvfond
2 msk vatten
1 ask cocktailtomater
1-2 paket mozzarella, skuren i små bitar
1 dl färsk basilika, grovt hackad
Putsa fläskfilén, skär i skivor, banka ut skivorna något och salta och peppra.
Stek fläskfiléskivorna tills de fått fin färg på båda sidorna.
Häll på crème fraiche, vatten och kalvfond, och låt allt puttra ihop i stekpannan.
Lägg i de hela cocktailtomaterna i fläskfilén med såsen, så att tomaterna blir ljumma.
Koka pastan enligt instruktioner, och låt den sedan rinna av ordentligt i ett durkslag.
Lägg pastan i en stor form och häll fläskfiléskivorna, såsen och tomaterna över pastan.
Lägg även i mozzarellabitarna och den hackade basilikan.
Blanda ordentligt.
Servera gärna pastan på en salladsbädd av ruccola och eventuellt andra salladssorter, passar så himla bra. Tillsammans med ett glas rödvin blir det feststämning deluxe trots en ganska enkel maträtt. Me like!
Känns faktiskt skönt att ha kommit igång en aning jobbmässigt och att jag tvingades stiga upp tidigt i morse. Nu måste jag bara se till att komma i säng i tid ikväll så att jag inte sover för länge i morgon och kommer tillbaka till de sena rutinerna. Det är nog lika bra att ställa klockan, men jag ställer den lite senare än sju som den stod på i morse.
Planen för i morgon är att städa bort alla tomtar, men granen, ljusstakar och stjärnor får vara kvar en vecka till. Tycker att det är så himla mysigt så jag vill inte ta bort allt på en gång, måste vänja mig lite först.
Nej, nu måste jag koncentrera mig på hockeymatchen mellan Brynäs och Luleå där Luleå just nu ligger under med 2-0. Men det ska vi se till att vända nu när tredje perioden drar igång.