I söndags lyxade vi till det med en tortellinigratäng och den blev så himla god. Jag hade tänkt försöka undvika pastan och mest äta av köttet, men det lyckades inte så bra eftersom det var så god tortellini.
Tortellinigratäng med fläskfilé
7 hg fläskfilé
salt
citronpeppar
tortellinigratäng
5 hg tortellini med ost- och basilikafyllning
salami
150 g fetaost
20 körsbärstomater
0,5 dl kärnfria svarta oliver
2 burkar crème fraiche smaksatt med tomater o basilika
riven parmesan
garnering
1 citron, rivet skal
3 msk hackad basilika
Putsa köttet och salta o peppra runt om.
Bryn köttet runt om i smör, stek vidare i 225 grader i ca 20 minuter till ca 65 grader.
Koka tortellinin enligt förpackningens anvisningar men korta koktiden ca 2 minuter.
Spola vattnet i kallt vatten.
Tärna fetaosten och halvera tomaterna.
Blanda tortellini, tomater, fetaost, oliver och en burk crème fraiche.
Fördela blandningen i en smord ugnsform.
Skiva köttet och vara med vikta salamiskivor ovanpå gratängen.
Fördela den andra burken crème fraîche på köttet.
Strö osten över gratängen.
Gratinera mitt i ugnen i 225 grader i 10-15 minuter.
Blanda ihop garneringen och strö över den färdiga gratängen.
Så himla gott det här var, men nästa gång struntar jag nog i salamin som jag tyckte tog över smaken lite väl mycket. Fast det höll inte hela familjen med om.
Tortellinigratängen var så god bara den så vill man göra en vegetarisk rätt så struntar man i fläskfilén och bjuder bara på gratängen tillsammans med en sallad.
Så typiskt mig att glömma det sista. Garneringen med basilika och citron stod kvar på köksbänken. Men jag kom på det innan sista tuggan och hann smaka och det var verkligen pricken över i:et med den fräscha garnering. Så glöm inte den!
Det har varit en av årets mest hektiska veckor på jobbet så i dag tar jag det lite lugnt och unnar mig en sovmorgon. Sitter med datorn och en kopp te framför Nyhetsmorgon, precis som på mina favorit-helgmorgnar. Bara jag inte helt glömmer bort att åka till jobbet för att jag tror att det är lördag 😀