Till lördagens grillmiddag gjorde jag en ny variant av sötpotatis - jag fyllde den! Det blev supergott och tack vare att den blev så krämig tyckte jag att man kunde strunta i såsen.
Fylld sötpotatis
sötpotatis 1-2 per person
grädde
grädde
färska örtkryddor, t.ex. basilika, oregano o persilja
salt
svartpeppar
riven smakrik ost
Baka potatisarna i 225 grader i ca 40 minuter beroende på storlek. Eller snabb-baka i micron på full effekt några minuter.
Låt svalna något.
Skär av toppen och gröp ur innehållet och lägg det i en skål.
Mosa ihop sötpotatis, grädde och kryddor..
Fyll skalen med sötpotatisröran.
Strö över riven ost.
Gratinera i 225 grader i ca 15 minuter tills osten fått färg.
Kul att variera sötpotatisen lite, oftast ugnsrostar vi den i skivor eller stavar. Det här blev supergott och jag kommer definitivt göra det oftare. Sötpotatis är ofta lite lång-smal, men försök välja lite rundare sötpotatisar till det här så blir det enklare att gröpa ur och sen fylla igen.
Fyll skalen med den smaksatta röran |
Sötpotatis har så vacker färg. |
Servera till en köttbit och sallad! |
Yummie |
Dagen började med huvudvärk, ingen rolig start på veckan men den är sakta på väg bort så jag hoppas att jag kan njuta av kvällen och vetskapen att det är en kortvecka som precis har startat. Älskar kortveckor 😀
Nu kommer Leif in med dagens grillmiddag så bäst att jag stänger ner datorn och dukar klart det sista. Vi hörs!