onsdag 24 augusti 2016

Lchf betyder.....

God morgon!

Jag har semester från mitt "vanliga" jobb och tillbringar dagen i Stockholm men det är inte semester och sovmorgon som gäller. Klockan ringde tidigt för att jag ska hinna i tid till dagens första aktivitet. Det blir en spännande dag för mig då jag ska göra en del jobb för bloggen och eftersom choklad dessutom är inblandad känns det perfekt. Det här måste ju bli en bra dag!

Bild lånad av smolk.se

Jag hoppas att jag hinner uppdatera lite på Instagram under dagen innan jag flyger hem i kväll. Och ni kommer väl ihåg att jag på Instagram heter matro_sara.

tisdag 23 augusti 2016

Tänka nytt

När man gör snittar eller drinktilltugg använder man sig ofta av någon brödbit eller kex som man lägger nån god röra på, t.ex. Skagenröra. Eller hur?

Men äter man lågkolhydratkost så vill man inte ha kex eller bröd och då får man vara lite fiffig och tänka nytt, för goda röror kan man ju sätta på allt möjligt. Fredagens plockmiddag innehöll två smarriga varianter. Samma fyllning och garnering men olika underdel gjorde att jag på ett enkelt sätt dessutom fick två olika snittar :)

Jag gjorde både paprika- och gurkbitar där jag satte en god pepparrotsostkräm och gravad lax. Hur gott som helst!

måndag 22 augusti 2016

Smakbox Nya vanor

Nu har Smakbox nr 3 anlänt och det är lika spännande varje gång! 
Jag älskar att öppna paketet och plocka upp alla varor. Känns som julafton. Och den här gången var det rekordmånga produkter, nämligen 18 stycken till ett värde på ca 460 kr. Gladast blev jag nog för att jag fick en ny chokladkaka från Malmö Chokladfabrik.

Välpackad låda full av godsaker.

Vill ni också prova en Smakbox?
Missa då inte min rabattkod som ger er 15% på er första första Smakbox!
Om ni anger rabattkoden MATRO vid beställning så justeras priset och ni får lådan 15% billigare.
Värt att prova, eller hur?

Här går ni in för att beställa: https://www.smakbox.se/sv/prenumerera/ och glöm inte att skriva MATRO för att aktivera rabatten.

Glutenfri mjölmix, brödmix, flingor, äppelmust, choklad, chips, kryddmixer, kaffe, marmelad
och en massa annat rymdes i Smakbox nr 3

Bättre dagar

Jag vet! Ni har sett dessa bilder förr...men inte just den här. Jag älskar Herregud&Co! Gillar ni dem på Facebook? Om inte, så klicka här så kommer ni till deras sida som ni kan gilla. Då får ni var och varannan dag nya roliga bilder och texter i ert flöde. Den ena bättre än den andra, det tar aldrig slut...


Visst är det fler än jag som känner så här ibland och kanske lite extra när väckarklockan ringer på måndagmorgon. Men när man väl har stigit upp och tagit sig i väg till jobbet så känns allt lite bättre igen.

söndag 21 augusti 2016

Räkkrustader

Jag verkligen älskar krustader och de är lika goda varma som kalla. Den här gången använde jag dem som ett kallt tilltugg. Och den här lilla varianten innehåller bara 1g kolhydrater per krustad. Perfekt till fest!


Räkkrustader

Krustader
Fyllning
2 dl crème fraiche
2 tsk italiensk salladskrydda
2 tsk dill
Garnering
handskalade räkor
gurkbitar

Blanda ihop crème fraîche, italiensk salladskrydda och dill.
Klicka lite fyllning i varje krustad.
Garnera med räkor och gurka.

Den här fyllning passar perfekt till räkor, så istället för att äta så många krustader blandade jag lite fyllning och räkor på tallriken och åt till sallad. Supergott även det! Fyllningen smakar lite som chips-dippen Dill & Gräslök, ni vet pulvret man köper och blandar med gräddfil.

Hatkärlek

Hittade en sån bra bild på internet när jag slösurfade igårkväll. 
Precis så här är det för mig!


Jag älskar söndagar för det är oftast en lugn dag utan måsten istället slöar vi på hemma, städar lite, umgås och laddar batterierna inför en ny arbetsvecka.

Men samtidigt hatar jag söndagar, fast tack o lov har min söndagsångest blivit bättre de senaste åren. Men söndagskvällar är verkligen ingen favorit då ska väskor packas, logistik och planering för kommande vecka planeras, kläder plockas fram och man måste gå och lägga sig i tid trots att man inte känner sig så trött.

lördag 20 augusti 2016

Pesto-omelett

Nu har jag äntligen tid med lite vila o återhämtning efter en dag på språng. Så nu tänker jag inte resa mig upp från soffan nå mer - förutom för att gå till köket för att fixa te :) Ni har väl inte missat att Sverige har tagit ett till OS-guld - den här gången i Mountainbike. Kul för en så'n okänd sport och sportutövare som nu får lite välförtjänt uppmärksamhet.

Ugnsomelett är ett sånt bra tillbehör när man vill undvika kolhydrater, gott o mättande, och till gårdagens småplock smaksatte jag den med god pesto.


Pesto-omelett

5 ägg
4 dl grädde
3 msk pesto
salt, peppar
3 dl riven smakrik ost

Vispa ihop alla ingredienserna förutom osten.
Lägg osten i en smord pajform häll sedan äggblandningen över. 
Grädda i 225 grader ca 25-30 minuter.
Låt pajen vila några minuter innan ni äter av den.

Pesto är en favoritkrydda och passar perfekt även i omeletter. Jag använder alltid Icas röda pesto, dels för att den är underbart god och dels för att den är helt nötfri.