Till fredagens go'middag med bl.a. lufttorkad skinka gjorde jag en italiensk lchf-paj eller omelett om ni hellre vill det. Men jag tycker att paj låter godare än omelett och eftersom det inte är något pajskal så kallar jag det för lchf-paj.
Italiensk lchf-paj
5 ägg
4 dl vispgrädde
1-3 msk pesto
1 purjolök
1 liten påse ruccola
salt, peppar
3 dl riven parmesan
Vispa ihop ägg, grädde och pesto, smaka av med salt och peppar.
Strimla purjolöken och stek den mjuk i smör på medelstark värme, det ska inte få färg.
Lägg i den grovhackade ruccolan i slutet.
Lägg i botten på en smord pajform.
Lägg den rivna parmesanen över och häll sedan äggblandningen över.
Grädda i 225 grader 25-30 minuter.
Låt pajen vila några minuter innan ni äter av den.
Pajen blev hög och fin och såå god - en ny favorit! Den var så god så det blev ingen matlåda så snart kommer jag göra en omgång till. (Kanske redan till middag i kväll eftersom vi inte har planerat något annat än.) Ett perfekt tillbehör på buffébordet, de goda smakerna passar till det mesta.
Perfekt sommarlunch - en bit paj och en god sallad - ute i solen på vår altan. Det var bara den där lilla detaljen med solen som saknas :)
En tallrik full med godsaker |
Paj på väg in i ugnen |
Färdig att äta |