söndag 22 maj 2016

Oreo-cupcakes

En dag i trötthetens tecken börjar lida mot sitt slut. Vi landade hemma i Luleå kring halv fyra i morse, när vi väl kom hem var jag så te-sugen så jag var tvungen ta en kopp innan jag gick o la mig. Så jag kom väl i säng kring fem-tiden och sen väcktes jag halv nio i morse. Alldeles för få sovtimmar för mig som har ett sömnbehov som ett barn :) Skönt i alla fall att det inte berodde på att jag hade varit på krogen, då hade jag nog varit en aning segare idag.

För att hålla mig vaken och för att slippa ta tag i tvättberget och det tråkiga packa-upp-väskor-jobbet så bakade jag istället. Mycket roligare! De här kakorna blev så goda så ni måste prova att baka dem. Lova det!


Oreo-cupcakes

Oreo-muffins

115 g rumstempererat smör
1,25 dl socker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
3 msk mjölk
12 oreokakor

Oreo-frosting

2,5 dl vispgrädde
200 g philadelphiaost
1 dl florsocker
ca 5 enkelkakor oreo

Muffins

Ställ pappersformar i en muffinsplåt för 12 muffins.
Dela på oreokakorna. Lägg en kaka med krämsida uppåt i botten på varje pappersform. 
Lägg andra halvan av kakorna i en plastpåse och smula dem till stora smulor. 
Vispa ihop smör och socker till en vit, fluffig smet. 
Vispa sedan ner äggen, ett i taget. 
Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker, vänd ner i smeten. 
Rör ner mjölken.
Vänd i smulorna i smeten. 
Fyll smeten i pappersformarna, ca 2/3 fullt.
Grädda i 200 grader i ca 15 minuter. Provstickan ska vara torr när du testar.

Frosting

Vispa grädden ganska fast.
Rör ihop philadelphiaost och florsocker.
Vänd ner grädden.
Smula ca 5 enkelkakor utan kräm till små smulor.
Rör ner i smeten.
Spritsa eller bred ut Oreo-frostingen.

Oj så gott det här blev! Det blev precis så gott som jag hoppades på med en god kaka med lite crunch tack vare de stora brödsmulorna i smeten och kakan i botten. Sen en supergod frosting på det, som smakar lite som min favoritglass Häagen-Dazs Cookies & Cream. En ny favoritkaka helt klart.

När jag delade oreo-kakorna misslyckades jag med några så att de gick sönder. Men det gjorde inget för de kakorna använde jag till frostingen och barnen stod i kö att sen få äta upp alla överblivna trasiga kakor.

Kakfat i solen. I love it!

Underbart att sitta ute i solen hemma på altanen och fika go'fika. Vilken tur vi hade att vi kom hem till sol. Och björkarna och några buskar på gården har börjat slå ut så det är så grönt och vackert överallt. Det har verkligen hänt en hel del på den här veckan vi har varit borta.

Fin undersida, tack vare....
...att man läggen en halv oreokaka i botten på formen.
Nya favoriter!

lördag 21 maj 2016

Sakna Side

Nu sitter vi, förhoppningsvis, på bussen som ska ta oss till flygplatsen i Antalya för att sedan flyga hem till Luleå. Jag har tidsinställt det här inlägget redan på morgonen för att jag sedan skulle kunna njuta av sista dagen här i Side.

Vi kommer sakna det fina, stora och lugna poolområdet där vi har tillbringat många timmar. Jag i en solstol och Ida i vattnet (de övriga har varierat sig lite mer än jag och Ida).


Barnen kommer även sakna sina All inclusive-band som gjorde att de hämtade läsk, slush, drinkar och glass alldeles för många gånger varje dag. Sockeravvänjning när vi kommer hem!


Och jag kommer sakna den stora skålen med härligt god fruktsallad som står framdukad på frukostbordet varje morgon. En skål full med vatten- och honungsmelon, päron, grape, äpplen, apelsiner, nektariner och aprikoser. Mums!

fredag 20 maj 2016

Kväll i Side

Nu är vi åter på hotellrummet för att sova en sista natt. Snyft! Men vi hinner faktiskt sola och bada hela dagen i morgon, för bussen kommer o hämtar oss först 20.30. Bra att få hela da'n här i värmen, men jobbigt att komma hem 3 på natten. Aldrig är man nöjd :)

Upplyst och vacker pool, kortet taget från vår balkong.
Det lär bli en lång och jobbig dag i morgon innan vi väl är hemma. Men så skönt att vi har en ledig söndag innan skola och jobb drar igång igen. Det känns väldigt avlägset att komma hem till vardagen igen efter den här spontan-trippen.

Nej nu är jag alldeles för trött för att försöka skriva nå mer. 
God natt!

torsdag 19 maj 2016

Vinnare och rabattkod

Nu är min tävling i samarbete med Smakbox avgjord och vinnaren har jag presenterat på Instagram.


Visst kommer ni ihåg att ni får 15% rabatt på er första smakbox 
om ni uppger rabattkoden MATRO vid beställning!? 

Än så länge så är innehållet hemligt och det är ju faktiskt en del av tjusningen med såna här prenumerationer. Men jag tror inte att ni blir besvikna. Den förra boxen innehöll många matnyheter och det mesta var även ekologiskt. Värdet av innehållet uppgick till mycket mer, minst det dubbla, mot för vad en smakbox kostar. På smakbox.se kan du läsa mer!

onsdag 18 maj 2016

Åsas fisk- och skaldjurssoppa

I vanliga fall när jag ska på semester så fixar jag till en massa blogginlägg som jag tidsinställer för publicering. Men den här gången hann jag inte det eftersom det blev lite snabba ryck. Bokade resan på tisdagkväll och åkte på lördag, och det var en hel del att fixa inför resan så bloggen hann jag inte riktigt med. Vilken tur då att jag har en del maträtter som jag har glömt att ge er.

Den här goda fisk- och skaldjurssoppan fick vi på senaste tjejträffen hos Åsa och den var så otroligt god så det läskas i munnen nu när jag skriver åt er och tänker på soppan.


Åsas fisk- och skaldjurssoppa

0,5 purjolök
0,5 gul lök
1 msk smör
1,5 tsk tomatpuré
2 dl vatten
1 vitlöksklyfta
1,5 tsk salt
1 tsk timjan
1 tsk basilika
2,5 dl vitt vin
1,5 buljongtärning
1 pkt saffran
2,5 dl grädde
1 dl crème fraiche
4 hg torsk
3 hg lax
1,5 hg räkor
1,5 hg kräftstjärtar
potatis

Hacka lök och purjolök, fräs i smör.
Tillsätt tomatpuré, vatten, vitlök, salt, timjan, basilika, vin, buljongtärning och saffran.
Låt koka ca 10 min.
Tillsätt sedan grädde och crème fraîche. Koka några minuter.
Skala och skär potatisen i bitar, tillsätt i soppan och fortsätt koka.
Skär fisken i bitar och lägg i grytan, koka ca 10 minuter.
Tillsätt räkor och kräftstjärtar strax innan servering.
Servera med en klick aioli eller vitlöks-crème fraîche och ett gott bröd.

Provsmaka så att potatisen är nästan klar innan du tillsätter fisken så att de blir klara samtidigt. Koka inte soppan nå mer efter att du har tillsatt räkor och kräftstjärtar för då blir de sega och tråkiga.

Ni måste prova den här soppan för den är så god och passa på rätt snart innan det blir för varmt för det är nog ingen sommar-soppa.

tisdag 17 maj 2016

Nyklippt på 17 maj

I kväll har både Ida och Isak klippt sig och båda blev så himla fina i håret, men Isak vill inte vara med på bild. Det är jättebilligt att klippa sig här och båda behövde mer än väl klippa sig så jag är riktigt nöjd med att de ville klippa sig och spara in en massa pengar åt oss. Snart har vi nästan gått i vinst på den här resan :) Fast det bästa är att vi nu slipper hitta klipptider när vi kommer hem, tiden inför skolavslutningen brukar vara nog stressig ändå.


Tänk nu har jag varit med om en 17-maj-parad också. Eftersom vi bor på ett Sunwing-hotell så var det kanske inte så konstigt att 17 maj firades här på hotellet i dag. I fjol firade vi ju midsommar på Sunwing Cala Bona på Mallorca. Det var parad vid poolen och sen sjöngs norska nationalsången, det var många norrmän som dessutom beställde in champagne till middagen.

måndag 16 maj 2016

Solar och badar

Vi solar, badar och har det fortsatt bra här i sommarvärmen. Drygt 30 grader med lite vind som svalkar skönt. Vi har precis ätit lunch och tar en liten siesta på rummet och då passar jag på att skriva till er. Så härligt att sitta på balkongen med datorn och en kopp te och se ut över poolområdet.


Det här är det tredje Sunwing-hotellet vi bor på och jag tror faktiskt att det är det bästa också. Alla hotell har ju så klart sina för- och nackdelar. Side West Beach var fräscht och hade bra shopping nära, Cala Bona hade en fin strandpromenad och bra restauranger i närheten. Side East Beach där vi är nu är fräschast, har stort och bra poolområde med vattenrutschbanor men har ingen shopping på promenadavstånd.


Nu är siestan slut och poolen lockar, framför allt för en bad-tokig 8-åring.
Vi hörs senare!