På fredagar då tiden är knapp men man ändå vill äta lite godare tar jag gärna lite genvägar. I fredags var genvägen såsen, då jag provade Erik Lallerstedts rödvinssås och jag blev glatt överraskad. Jag har tidigare provat en köpes-rödvinssås men den åkte i slasken efter första tuggan. Men den här var riktigt god.
Skaka flaskan, häll upp i kastrull, låt sjuda någon minut, tillsätt ev. en klick smör. Färdig att servera! Perfekt en fredagkväll istället för att koka egen sås :)
Ska bli spännande att prova de andra sorterna också, vitvinssås och framför allt rosévinssås som jag aldrig har sett tidigare i nån affär. Rosévinssåsen ska jag prova till någon smarrig pastarätt, kanske med kyckling också. Eller vad tror ni en rosévinsås passar till?
Eriks rödvinssås är gjord på vin med Tempranillo-druvor från norra Spanien. Vin av Tempranillo karaktäriseras oftast av en kryddig och mustig smak. Det som blev över från fredagens middag och dagens lunch tänker jag använda i en höstgryta med älgkött, kantareller och rotsaker - mums!